Lobo Opublikowano 20 Października 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 Jesień, czas rozstań. Mężczyźni, jak bociany do ciepłych krajów, kobiety niedogrzane farelką, zziębnięte w październikowym półuśpieniu piszą łzawe wiersze o czekaniu i czasie przeciekającym przez palce, firanki smutno łopoczą w przestrzeniach zastygłych samotnością zegarów, przesypujących piasek niedopieszczonych chwil
natalia Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 a skąd taka dziwna wersyfikacja? najbardziej ona mnie tu uwiera, reszta całkiem przyjemna Serdecznie pozdrawiam Natalia
Wuren Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 Hmm Smutny to bardzo obrazek. Aż się prosi, żeby coś na koniec, jakąś puentę, która nie rozpuści resztek nadziei na lepsze w deszczowym stacatto... Tle, że to byłoby dla wiekszości kłamstwem. Ale ja i tak wierzę, że tylko czasu za mało, a nie chęci. Pozdrawiam Wuren
Messalin_Nagietka Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 ej - czemu Lobo tak dzielisz tę jesień na męską i kobiecą - a może by razem przetrwać MN
Ona_Kot Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 moim zdaniem bdb :) oczywiście powycinałabym jeszcze kilka słów ;) ale jestem w kafejce i czas mnie ściga jesienny czy nie, ale nieubłagany z pewnością a jesienią - to lepiej się trzymać razem i się ogrzewać ;)) pozdrawiam
Michał Kowalski Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 Tak nijak - po pierwsze dziwaczna (dla mnie, oczywiście) teza: "Jesień, czas rozstań. Mężczyźni, jak bociany do ciepłych krajów" - że co...? po drugie - wtórne nudności: 'przeciekającym przez palce' 'przesypujących piasek'... Po kolejne - nieprzyjemna wersyfikacja; chaotyczna, niekonsekwentna interpunkcja... to chyba wszystko... klimat jakiśtam zaistniał... jednak dla mnie średniactwo pozdrawiam serdecznie kowalski
Rekomendowane odpowiedzi