Ewa_Kos Opublikowano 7 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2011 dalsze trwanie ma zawsze swoją cenę splątane czyste zamiary siwe włosy prostują różowe wnętrza już nie mają granic kierunki zanikają a my teraz nie lubimy luster coraz mniej widzące oczy pozwalają na swoisty nieład dzień zatrzymany w mroźnym poranku zamarznięte kałuże niedostępne dla ptaków iluzja gonitwy powoli się rozmywa nuda zastępuje wiele pomysłów tylko czas niecierpliwie poklepuje po ramieniu
janusz_pyzinski Opublikowano 7 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2011 tak Ewo,czas nieubłaganie poklepuje nas po ramieniu, i im bliżej schyłku,tym bardziej nie lubimy luster-smutne,lecz prawdziwe pozdrawiam serdecznie
Magda_Tara Opublikowano 7 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2011 piszesz! lubię Cię czytać! jutro będzie słońce, wszędzie! ściskam! :)
Oxyvia Opublikowano 7 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2011 Nie strasz mnie. Bardzo smutny wiersz. Przeraźliwie.
Luthien_Alcarin Opublikowano 7 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2011 najbardziej drażni "a my" w drugiej strofie, czytając ( a czytałam 6 razy co by nie skrzywdzić autorki!) za każdym razem mialam wrazenie że zaraz mi ktoś dokrzyknie tam " a my towarzysze .. !!!! ..... Najlepsza ostatnia strofa, dobrze ze po cichu i spokojnie prowadzony wiersz, dla mnie może brak tu mimo wszystko nostalgii , sentymentu? choć być może z perspektywy swojego wieku nie mam na tyle empatii by wcisnąć się między wersy Pozdrawiam Agata
Staszek_Aniołek Opublikowano 7 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2011 fajny wiersz, tylko boję się bo zaczynam patrzeć jak wielu na tym forum, pod kątem poprawiania i ucinania niepotrzebnych (subiektywnie) słów. A pisz jak piszesz :) to nie jest warsztat... nic nie powiem podoba mi się (mimo troszku) pozdrawiam Anioł.
Ewa_Kos Opublikowano 8 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki za koment:) "mimo troszku" intryguje. bo może faktycznie coś gdzieś przegięłam(??):)) Serdecznie pozdrawiam:) E.K.
Ewa_Kos Opublikowano 8 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miło Cię Agatku powitać, a bo to daaaawno o Tobie "ani widu ani słychu":) Dziękuję za koment i obiecuję, że wezmę sobie do serca tych "my".Serdecznie pozdrawiam:))) E.K.
Ewa_Kos Opublikowano 8 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No przecież nie straszę.:))Troche ciemniało u mnie, ale mam nadzieję, że teraz jest na prostej drodze. Posyłamy duuuże buźki!! Pa! Pozdrowienia:))) E.K.
Ewa_Kos Opublikowano 8 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki za słońce!! Nawet nie wiesz Taruniu jak bardzo mi teraz potrzebne:)) serdecznie pozdrawiam i dziękuję:)) E.K.
Ewa_Kos Opublikowano 8 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiesz, akurat teraz tak mam i to poklepywanie odczuwam bardzo dosadnie:) serdecznie dziękuję za koment i pozdrawiam takoż:)) E.K.
Cmentarny Motyl Opublikowano 8 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2011 Lubię Cię czytać za... pogodę ducha i za zgodę na to, co niesie czas:) bo nie zawsze skóra jest warta wyprawki;)) a czas?....,,a pies mu mordę lizał";) Pozdrawiam.
Ran_Gis Opublikowano 8 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2011 -ciasto pieniądz.. tylko po co nam te grube.. te drobne.. ten puder.. poz R
Grażyna_Kudła Opublikowano 9 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2011 Najbardziej mi przypadła trzecia zwrotka, nostalgiczna i czwarta , bo wprowadza łagodnie w etap przygotowawczy do dania czasu - czasowi, na głęboki oddech. Pozdrawiam serdecznie, Grażyna. :)
Oxyvia Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No przecież nie straszę.:))Troche ciemniało u mnie, ale mam nadzieję, że teraz jest na prostej drodze. Posyłamy duuuże buźki!! Pa! Pozdrowienia:))) E.K. Musi być na prostej drodze. Musi! W ogóle nie ma prawa być inaczej, nie u Ciebie. Całuję bardzo mocno i pozdrawiam naj-naj-najserdeczniej! I ściskam Was oboje!
Marusia aganiok Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2011 Bardzo mi się podoba; szczególnie ujmująca prostota. Ma.
Ewa_Kos Opublikowano 12 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ładnie z tym ciastem.Uprzejmie dziękuję:)a to mnie rozbawiłaś(łeś) Serdecznie pozdrawiam:) E.K.
Ewa_Kos Opublikowano 12 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Grażynko bardzo dziękuję za miły dla mnie komentarz.Pozdrawiam serdecznie:)) E.K.
Ewa_Kos Opublikowano 12 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No przecież nie straszę.:))Troche ciemniało u mnie, ale mam nadzieję, że teraz jest na prostej drodze. Posyłamy duuuże buźki!! Pa! Pozdrowienia:))) E.K. Musi być na prostej drodze. Musi! W ogóle nie ma prawa być inaczej, nie u Ciebie. Całuję bardzo mocno i pozdrawiam naj-naj-najserdeczniej! I ściskam Was oboje! Dziękuję i jest dobrze, tylko zawsze gdzieś tli się jeszcze płomyk niepewności i myślę, że tak mi zostanie:))
Ewa_Kos Opublikowano 12 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki wielkie.Ukłaniam się :)))
Rekomendowane odpowiedzi