Bernadetta1 Opublikowano 5 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2011 dzisiaj bajarz zimowy z masy solnej ulepił garść pagórków zbielonych i garść dolin niewielkich a szemrzące strumyki lustrem przeszklił sinawym związał lodem pośpiesznie rozdeptane źdźbła trawy już się niebo mu kłania dziurawione szczytami kontur traci swą ostrość i z chmur czerpie aksamit gdzie granice zatarte między bielą grafitem czerń się wkrada tajemnie w nocą obraz podszyty w pocałunkach zamglonych wiatr flirtuje oddechem co się iskrzy i srebrzy w świtem przejrzysty deseń już zakwitły barwami sople barwy omdlałej mróz im plecie warkocze jak kryształów ornament
jacekdudek Opublikowano 5 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2011 rozumiem, że trochę zimno sie zrobiło, ale żeby aż tak porwało peela ku mrozowi...za "bajarza" dzieki, dawno nie "dotykałem" tego słowa, pozdrawiam
Bernadetta1 Opublikowano 5 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jakoś tak brrr zimno mi sie zrobiło;)pozdrawiam Jacku
jacekdudek Opublikowano 5 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jakoś tak brrr zimno mi sie zrobiło;)pozdrawiam Jacku przecie noc, można zaradzić...z bajarzem w tle, namawiam
kaligraff Opublikowano 5 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2011 dzisiaj bajarz zimowy z masy solnej ulepił garść pagórków zbielonych i garść dolin niewielkich a szemrzące strumyki lustrem przeszklił sinawym związał lodem pośpiesznie rozdeptane źdźbła trawy już się niebo mu kłania dziurawione szczytami kontur traci swą ostrość i z chmur czerpie aksamit gdzie granice zatarte między bielą grafitemczerń się wkrada tajemnie w nocą obraz podszyty - rozumiem, musi się zgadzać liczba zgłosek ale składnia japońska, więc może: czerń się wkrada tajemnie w obraz nocą spowity(?) w pocałunkach zamglonych wiatr flirtuje oddechem co się iskrzy i srebrzy w świtem przejrzysty deseń ---tutaj też coś do zrobienia już zakwitły barwami sople barwy omdlałej --- to omdlewanie też warto zmienić mróz im plecie warkocze jak kryształów ornament
Ran_Gis Opublikowano 6 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2011 -lody latem..? fajnie studzi.. poz R ps: przed wejściem na plażę w Darłówku sprzedaje lody fajna dziewczyna, ile razy tamtędy przechodzę wkładam głowę w okienko kiosku i pytam zdziwiony, lody latem..?, ostatnio zapomniałem o tym idąc zamyślony, i słyszę za sobą z okienka, lody latem..?
janusz_pyzinski Opublikowano 6 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2011 nie strasz Beatko zimowym bajarzem-wiersz choć zimowy dziwnym trafem ciepły pozdrawiam
Matylda Górska Opublikowano 6 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2011 Bardzo melodyjne, ładne :) :)
Mariusz_Sukmanowski Opublikowano 6 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam. Przepiękna ta zima.Zamknięta tak poetycką oprawą ,że "mroźna" zupełnie nie czuć. pozdrawiam
Grażyna_Kudła Opublikowano 6 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2011 Berni, podziwiam. Pozdrawiam serdecznie, Grażyna. :)
Bernadetta1 Opublikowano 7 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. witam,przemysle to co wyboldowane:)dzieki
Bernadetta1 Opublikowano 7 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zima latem;)ot tak przekornie:)pozdr.
Bernadetta1 Opublikowano 7 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. milo, ze nie odstraszylam ta zima:)pozdrawiam Januszu:)
Bernadetta1 Opublikowano 7 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. fajnie ze sie widzi Matyldo:)witam po przerwie...
Bernadetta1 Opublikowano 7 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam. Przepiękna ta zima.Zamknięta tak poetycką oprawą ,że "mroźna" zupełnie nie czuć. pozdrawiam pozdrawiam rowniez i dziekuje:)
Bernadetta1 Opublikowano 7 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. witaj Grazynko:)dlugo mnie nie bylo, ale cos tam wyskrobałam starym piorem;)pozdrawiam
Luthien_Alcarin Opublikowano 7 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2011 coś mi nie gra, fakt że nigdy sama nie pisałam podobnie, jest to trudna forma stąd być może nie moge namierzyć owego "czegoś" Być może to kwestia dużej ilości przymiotników? ( z drugiej strony, porównania i przymiotniki są rusztowaniem wiersza , po odchudzeniu z takowych ,zostanie nam poetycki anorektyk) Drugą rzeczą jaka przychodzi mi do głowy jest wredna Pani Fonetyka, wiersz biały to wiersz biały może pozwolić sobie na więcej, niemniej utwór gorsze wrażenie sprawil gdy zaczełam go czytać na głos, newralgicznymi punktami okazał się "deseń" i "ornament' Skromnym zdaniem najlepsza pierwsza strofa. Pozdrawiam Agata
Pablo_Pikaso Opublikowano 7 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2011 całe wieki... :D ale znajduję Cię wciąż dbającą o nie naganność formy; pozdr.
Rekomendowane odpowiedzi