krzywy olek Opublikowano 30 Maja 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2011 między rzędami butelek toczy się perpetycznie mobilna machina zdziera słowa z nalepek drażni przecinki palcami przetwarza z gorszego na lepsze nie będzie bez zbędnych tłumaczeń nie trzeba rozumieć niech toczy się dalej ziemia najlepiej smakuje z bliska
Grażyna_Kudła Opublikowano 30 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2011 Ciekawe przemyślenie i dobrze napisane. Puenta może powalić na ziemię :) Pozdrawiam. :)
Martyna Tomczyk Opublikowano 30 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2011 dobrze napisane. warsztatowo to jest świetne, a i treściowo nie odstaje.
olga fil Opublikowano 30 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2011 "Ziemia najlepiej smakuje z bliska"- chodzi chyba o to, że czasem trzeba nisko upaść, by móc się dźwignąć, ale nie zawsze jest możliwe wydostanie się ze szpon nałogu, potrzebna jest pomoc drugiego człowieka. Podoba mi się, bo w wierszu prawie słychać brzęk butelek i toczącego się peela- staczającego się. Pozdrawiam autora.
krzywy olek Opublikowano 31 Maja 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki za komentarz, pozdr
krzywy olek Opublikowano 31 Maja 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki pozdr.
krzywy olek Opublikowano 31 Maja 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to nie peel się stacza pozdr
Pablo_Pikaso Opublikowano 31 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to nie peel się stacza pozdr też mi tu coś nie pasowało; osoba uzależniona, nigdy w taki sposób nie wypowie się o sobie, nie dostrzega poblemu; w takim razie kim jest peel? obserwatorem? przyznam, ,ze wiersz perpetyczny i czyta się mobilnie :D
krzywy olek Opublikowano 31 Maja 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to nie peel się stacza pozdr też mi tu coś nie pasowało; osoba uzależniona, nigdy w taki sposób nie wypowie się o sobie, nie dostrzega poblemu; w takim razie kim jest peel? obserwatorem? przyznam, ,ze wiersz perpetyczny i czyta się mobilnie :D no, nie do końca odrębny obserwator, ale jesteś blisko
Pablo_Pikaso Opublikowano 31 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. też mi tu coś nie pasowało; osoba uzależniona, nigdy w taki sposób nie wypowie się o sobie, nie dostrzega poblemu; w takim razie kim jest peel? obserwatorem? przyznam, ,ze wiersz perpetyczny i czyta się mobilnie :D no, nie do końca odrębny obserwator, ale jesteś blisko nieodrębny? z kim?
krzywy olek Opublikowano 31 Maja 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no, nie do końca odrębny obserwator, ale jesteś blisko nieodrębny? z kim? z samym sobą, ale w innej postaci
Pablo_Pikaso Opublikowano 31 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nieodrębny? z kim? z samym sobą, ale w innej postaci nie kumam! ja też jestem nieodrębny z samym sobą :D może to o mnie???
krzywy olek Opublikowano 31 Maja 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2011 Pablo napisałeś, że osoba uzależniona w taki sposób nie wypowie się o sobie; taki- to znaczy- jaki?
Pablo_Pikaso Opublikowano 31 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. chodziło mi o to, że raczej będzie użalać się nad sobą: jaki jestem pokrzywdzony, muszę pić, bo nie mam innego wyjścia, albo pije dlatego, że się wstydzi... parafrazując Małego Księcia :D
krzywy olek Opublikowano 31 Maja 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. chodziło mi o to, że raczej będzie użalać się nad sobą: jaki jestem pokrzywdzony, muszę pić, bo nie mam innego wyjścia, albo pije dlatego, że się wstydzi... parafrazując Małego Księcia :D lepsze nie będzie ziemia najlepiej smakuje z bliska--- to nie wygląda na użalanie???
Pablo_Pikaso Opublikowano 31 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. chodziło mi o to, że raczej będzie użalać się nad sobą: jaki jestem pokrzywdzony, muszę pić, bo nie mam innego wyjścia, albo pije dlatego, że się wstydzi... parafrazując Małego Księcia :D lepsze nie będzie ziemia najlepiej smakuje z bliska--- to nie wygląda na użalanie??? ok pgubiłem się, wrócę jak obcykam z tym obserwatorem :D pozdr.
Janusz_Ork Opublikowano 31 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2011 Olku, bardzo dobrze naszkicowałeś ten smutny obrazek. Ale tak to z niektórymi jest. Dobry język. Dobra puenta, choć bez optymizmu, co podkreśla dopisek w tytule. Pozdrawiam. J.
krzywy olek Opublikowano 1 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki pozdr
teresa943 Opublikowano 2 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2011 pokuszę się o subiektywną interpretację - dla mnie jest to wiersz o konflikcie w związku, który doszedł do zenitu, co sugeruje tytuł. zabrakło bliskości, która jest spoiwem. wiersz jest "ulaniem" żalu kogoś, kto jest uwikłany w sytuację, zdaje się, bez wyjścia. pragnę dodać, że czasami los płata "dobre" figle i zaskakakuje niemożliwym. tego życzyłabym Peelowi :) serdecznie pozdrawiam - Krysia
krzywy olek Opublikowano 2 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. bardzo spodobała mi się ta interpretacja, taka zdecydowana i logiczna bo nie lubię, gdy np. ciągnie się autora za język "co miał na myśli" należą się podziękowania :) Olek
Rekomendowane odpowiedzi