-
Zarejestruj się. To bardzo proste!
Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.
-
Ostatnio dodane
-
Ostatnie komentarze
-
Przez Somnia · Opublikowano
Cień ciszy zasuwa zasłony Na widok świeżych snów Wciąż pragnie Twojej ciemności Lecz Ty nie jesteś przecież mój Na niebie zawisły czarne ubrania W jednym z moich snów Byłam tak blisko ramię w ramię Z ciszą, w ciemności zakochana Oddałabym wszystko Co zgromadziłam w skarbcach świata By na chwilę krótką Pobyć z życiem całkiem sama Oddałabym się ciemności Wciąż będąc w Tobie zakochana Chłonąc słowa jak stary zwój Lecz Ty nie jesteś przecież mój Miłość mnie rozsiała po krańce snu Tam znaleść siebie mam Po drodze zgubnej Poznając w ciemności Twoją twarz I nic tak nie rozproszy mojej duszy Jak kolce dzikiej róży Zawieszonej nad głową mędrca Co odnalazł w smutku dom Pragnę zaciemnić się pod pokrywą Stłoczonej pary żalu i prawdy Później opłakiwać siebie Widząc tak głęboką ciemność Ty poszerzasz mój horyzont Wciągasz do mrocznej dziupli Czasem czuję, jakbyś był blisko Jakbyś dłonią zakrywał mi oczy Już mnie nie drażni półmrok A mógłby kopać pode mną dół Kochać pragnę Twoją ciemność Leczy ty nie jesteś przecież mój -
Przez Marek.zak1 · Opublikowano
@Zbigniew Polit Do Ciebie, sorry za niedokładność. -
Przez Leszczym · Opublikowano
@Marek.zak1 Niby to takie proste i oczywiste, ale weź tak sformułuj i przepięknie napisz taką myśl :) Gratulacje !!!!
-
-
Najczęściej komentowane
-
Wiersze znanych
-
Najpopularniejsze utwory
-
Najpopularniejsze zbiory
-
Inne