Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Każdej nocy wschodzi najjaśniejszy,
Na tle jasnych gwiazd On jest najpiękniejszy,
Jego blask oślepia, rozświetla pola, lasy, odbija się w wodzie,
Na całym świecie nic nie może się równać jego urodzie,
Przed Jego potęgą i blaskiem klękają narody,
Chwalą go ludzie, zwierzęta, nawet jaśmin młody,
Zawsze jasny, charyzmatyczny i piękny,
W jego świetle nawet cień jest uśmiechnięty,
Cały świat u jego stóp, każdy go wielbi i wychwala,
Chwalcie Go, wielbcie Go, padnijcie przed nim na kolana!
On Wam od teraz bogiem,
Jego światło nałogiem,
Chwała Ci władco mórz i zaćmienia!
Chwała po wieki! Chwała dla Twego imienia!

Opublikowano

Do Szanownego Pana z góry, dodaję bo chcę się czegokolwiek nauczyć, a najlepiej człowiek się uczy słuchając o swoich błędach i przyjmując słowa krytyki;) Jeśli takowych nie posiadasz a coś Ci się nie podoba to żegnam;)
A tak nawiasem to za poetę się nie uważam^^ Dlaczego tu jestem już chyba wyjaśniłem, pozdrawiam;)

Opublikowano

Przed chwilą obejrzałam program o wpływie księżyca na Ziemię i wiesz inaczej popatrzyłam na Twój wiersz , ponoć księżyc stale oddala się od Ziemi i grozi nam totalna katastrofa , co prawda nie tak prędko , ale proszę , to nasz wielki sprzymierzeniec , chwała zatem Księżycowi!
Pozdrawiam kredens

Opublikowano

Jeśli nie czujesz się poetą a chciałbyś nim zostać, radzę posłuchać dobrych rad. W większości piszemy na tym forum po to, aby się czegoś nauczyć, wsłuchać się w opinie innych, często od nas mądrzejszych i bardziej doświadczonych. Jeśli nie zgadzasz się z opinią komentującego, broń się, a nie atakuj. Chociaż atak jest ponoć najlepszą obroną, niestety!Kredens wyraziła swój SARKAZM. Nie względem Ciebie, tylko Twojego wytworu. W rymach, niestety, powiało "częstochową". Rymowanie to bardzo, bardzo trudna sztuka. Sam trochę piszę, ale do rymów mi daaaaleko. Najnormalniej na świecie się ich boję.
Jeśli chcesz dalej pisać - słuchaj!
Pozdrawiam serdecznie

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Witaj - z tym losem to prawda - dzięki za przeczytanie i komentarz -                                                                                                                              Pzdr.                                                                                                
    • @Benjamin Artur   Ja też czekam na wolność, ale podejrzewam, że nasze wolności są zupełnie inne. :) Bo każdy nosi w sobie inną wolność. I właśnie dlatego słowo to ma tak wielką siłę i tak wielki potencjał do nieporozumień. :)))    To tylko tak na marginesie. :)  Pozdrawiam.   
    • @violetta   Dlatego leżę na materacu w mieszkaniu i mam ciepło - mój blok ma grube ściany...   Łukasz Jasiński 
    • Wyciągnij do mnie twoje ręce.  Uśmiechnijmy się razem, niech nam zdobi nasze ciała. Przytul się.  Obejmij się własnymi ramionami.  Zaśpiewaj sobie lekko jak ptaszek siedzący na daszku. Pozwól, aby muzyka sama się niosła przez krainy (Jak ptaszek na daszku) Uchwyć chwilę, chwilę.  Zatańczą wkoło.  Wszystkie nasze wspomnienia.  Przywołaj je wszystkie, wszystkie.   Nigdy nie zapomnij jak to jest się uśmiechać. Nie wyzbądź z siebie dziecięcej radości. Niech cię niewinność wiedzie przez życie.   Śpiewaj do woli. To co chcesz. Nigdy nie przestawaj. Biegnij po to co pragniesz. Kochaj siebie, kochaj ciebie. Niech każdy dowie się o twoim uczuciu, Uśmiechaj się wciąż. Nigdy nie pozostań. Nie pozwól nikomu ciebie spowolnić. Biegnij po swoje.   Uwielbiam twój uśmiech. Twoje oczy błyszczą. Jesteś naprawdę piękny (piękna). Twój strój bez znaczenia. Przyjmę cię. Muzyka ciebie przyjmie w swoje ramiona. Sztuka cię wielbi. A nią jesteś ty sam.   Nigdy nie zapomnij jak to jest się uśmiechać. Nie wyzbądź z siebie dziecięcej radości. Niech cię niewinność wiedzie przez życie. Śpiewaj do woli. To co chcesz. Nigdy nie przestawaj. Biegnij po to co pragniesz. Kochaj siebie, kochaj ciebie. Niech każdy dowie się o twoim uczuciu, Uśmiechaj się wciąż. Nigdy nie pozostań. Nie pozwól nikomu ciebie spowolnić. Biegnij po swoje.   Twój cel. Pozwól siebie nieść. Słuchaj się umysłu i serca. Dawaj, zdobądź co twoje. Więc także.   Śpiewaj do woli. To co chcesz. Nigdy nie przestawaj. Biegnij po to co pragniesz. Kochaj siebie, kochaj ciebie. Niech każdy dowie się o twoim uczuciu, Uśmiechaj się wciąż. Nigdy nie pozostań. Nie pozwól nikomu ciebie spowolnić. Biegnij po swoje.
    • @karenka ... nawet  gdy świat  się odwraca  traci kolory  nie jest  już jak tęcza   nie cieszą  wschody zachody  słońca    są serca

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

które  biją dla siebie  ... Pozdrawiam serdecznie Miłego dnia 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...