teresa943 Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2011 dziś pójdę na randkę z ciszą poszukam zapomnianych duktów śladami odwagi stawię czoła omyłkom w gąszczu lian jeszcze raz chcę spotkać tamte błękity pośród zszarzałej zieleni rozważyć manewr strategii (nie stać mnie na pochopność) aby znaleźć właściwe miejsce dla starych drzew niedługo przesadzę się bądź cierpliwa
Marek_Dziekan Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Wszystkim nam potrzeba refleksji i roztropności. Przesadzić się rozważnie odrzucając pochopność to rozsądek nie do pogardzenia. Mądry wiersz.
Anna_Myszkin Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Peel chce popłynąć pod prąd porzekadła "nie przesadza się starych drzew" i to mi się podoba, bo niby dlaczego nie, jeśli ziemia już jałowa? Wszystko mi gra, ale zatrzymałam się na "śladami odwagi stawię czoła omyłkom" i pomyślałam, że "odejdę od omyłek", jeśli to dotyczy już popełnionych, a nie tych, które mogą dopiero nastąpić, nie byłoby głupie, ale wszystko w Twoich rękach, a raczej głowie, Krysiu ;) I "manewr strategii", choć wiem, że pierwsze słowo nawiązuje do miłości, zastąpiłabym frazą "zarys strategii". Przepraszam, że bałaganienie, ale w jak najlepszej wierze. Pozdrawiam :)
Dorota_Jabłońska Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nic dodać, nic ująć. Pozdrawiam Krysiu serdecznie :)
Biała Lokomotywa Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2011 To bardzo ładny wiersz, wstęp o młodości, dalej o doświadczeniach, tęsknotach. Uczucia, z którymi wszyscy mogą się utożsamiać. Pozdrawiam Krysiu i wszystkiego dobrego na Święta życzę:)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Tęsknota, zaduma, śliczny wiersz liryczny. Jeszcze raz powrócić tam gdzie błękitne lata wspomnień tyle Ci powiedzieć mam lecz już nie ma Cię koło mnie. Wesołych Świąt, smacznego jajka, pozdrawiam świątecznie:)))
Zjajami_Baba Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. czytam jak do matki dreszcz zostawia niepokoju tylko te liany skąd? podobaś:)
Waldemar Talar Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Krystyno - wszedłem w pierwszą zwrotkę i pozostanę w niej na dłużej - ponieważ jest piękna i mądra . Ubarwiłaś mi ten Świąteczny dzień swym wierszem . Udanych Świąt życzę
teresa943 Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Marku, niezmiernie mi miło, że tak widzisz. Dziękuję. :) Serdecznie pozdrawiam prawie poświątecznie, ale jeszcze dyngusowo :) Krysia
teresa943 Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Aniu, Twoje "bałaganienie" jest ok, ale te "moje" są zgodne z "podskórnym" zamysłem, więc zostawię tak jak jest. Może tylko wyjawię, dlaczego "śladami odwagi stawię czoła pomyłkom" - nieraz trzeba mieć odwagę przyznać się do pomyłek przed samym sobą itp. A strategia? Być może troszkę "masło maślane", ale tu akurat widzę potrzebę... Dziękuję. :) Serdecznie pozdrawiam - Krysia
teresa943 Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nic dodać, nic ująć. Pozdrawiam Krysiu serdecznie :) Dorotko, dziękuję. :) Cieplutko pozdrawiam - Krysia
teresa943 Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za takie "widzenie" wiersza i życzenia świąteczne. :) Serdecznie pozdrawiam już pod koniec świąt. Przepraszam, że tak późno, ale ...hehe - "randka z ciszą" :) Buziak!
teresa943 Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. czytam jak do matki dreszcz zostawia niepokoju tylko te liany skąd? podobaś:) Witaj Babo Zj...dzięki za "podobasię". Liany? A mało ich jest w życiu i to splątanych jak ch...? :) Serdecznie pozdrawiam - Krysia
teresa943 Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Krystyno - wszedłem w pierwszą zwrotkę i pozostanę w niej na dłużej - ponieważ jest piękna i mądra . Ubarwiłaś mi ten Świąteczny dzień swym wierszem . Udanych Świąt życzę Witaj Waldemarze:) cieszę się, że pierwsza zatrzymała na dłużej. I że "ubarwiłam" Ci świąteczny dzień. To miło zrobić komuś przyjemność :) Twoje życzenia się spełniły - święta się "udały". Dopiero teraz wracam z "randki z ciszą", więc pozdrawiam na koniec świąt "dyngusowo" z uśmiechem, ale szczerze :) Dziękuję. Krysia
teresa943 Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bolku, jesteś niezawodny! Dziękuję. :) w myśl szczerości Twoich życzeń wśrod radości upłynęły święta choć spóźnione z dyngusikiem ślę od serca dzięki :) Krysia
Rekomendowane odpowiedzi