Janusz_Ork Opublikowano 28 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2011 byście nieumyte do trumny włożyli moje ciało w dżinsach i zwykłej koszuli bez garnituru ziemia także mnie przytuli bym w piekle nie podpadł już od pierwszej chwili pogrzebcie mnie pod lasem przy młynie gdzie wiedźma wyje i miele jęzorem pogrzebcie w idącą ciemność nad borem krucze skrzydła nad grobem niechaj noc rozwinie ale nie płaczcie bo i nie ma po co taki koniec był w gwiazdach pisany dobrowolnie odchodzę pchany niemocą przez moje grzechy a wasze rany i na grób nie przynoście zasmuconych twarzy konik polny niech zagra jak w ciemnościach marzyć
Waldemar Talar Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Januszu - lubię takie wiersze które otwierają bramy do refleksji . A co się tyczy płaczu - niech płaczą - a potem jak ten konik polny niech marzą o lepszym jutrze po który nikt nie wie co może nas spotkać . Reasumując swój kom. wiersz bardzo na tak - pozd.
Ela_Ale Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2011 Wiersz jest z tych podobających się, obrazowych, jak z komiksu "horror". W dwóch ostatnich strofach gubi się rytm. Zbyt mało sylab to czyni, ale nic to. Pozdrawiam sympatycznie.E.
Almare Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2011 "konik polny niech zagra jak w ciemnościach marzyć" Nie bardzo kumam! To po polskiemu? Autorze! może tak:konik polny niech zagra w mroku - ja będę marzył pozdrawiam
Biała Lokomotywa Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2011 Ładnie Januszu, podoba mi się - sonet o... dżinsach - fajny element:)
Gość Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Trafia. Przekonujesz mnie coraz bardziej do swoich rymowanych Januszu. Hm. Myślę że sugestia Almare do rozważenia, ale Ty Autor :) Pozdrawiam.
teresa943 Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2011 aż nadto wymowny "testament"...warto przemyśleć "to i owo", zanim... serdecznie pozdrawiam - Krystyna
Anna_Para Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2011 Januszu, jestem ciekawa, czy zapisałeś najpierw "ars poetica", że spisujesz poetycki testament... Bardzo udany sonet, zresztą. Nie widziałabym sensu w odświeżaniu tych zamierzchłych form, gdybym się sama nie "zatrudniała" w takich zadaniach. To ćwiczy warsztat, stawia wymagania wobec pióra... sprawdza czytelnika. Po prostu gratuluję, bo to świetny wiersz. Cieplutko pozdrawiam, Para:)
Ula Podzinska Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2011 Temat smutny,ale napisane ładnie. Podoba mi się tak jak jest i nie polecam poprawek.
Pan_Biały Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2011 Januszu wiersz jest napisany bardzo sumiennie i mimo, że temat mało optymistyczny to ten wiersz należy do Twoich bardziej udanych utworów jedyne czego się przyczepię to lekko odstająca w treści 3 strofa, ale to niewielki mankament dobry wiersz pozdrawiam r
Dawid Rt Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2011 Treść jak najbardziej do mnie mówi, a co do formy, wolę cię w innym stylu, ale pisz jak czujesz :) Pozdrawiam Januszu
Janusz_Ork Opublikowano 30 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2011 Waldku, dziękuję za przychylny komentarz i podzielenie się refleksjami. Pozdrawiam. J.
Janusz_Ork Opublikowano 30 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2011 EluAle, dziękuję za słowa pod wierszem i warsztatowe sugestie. Jeszcze pomyślę na zgubionym rytmem. Pozdrawiam. :) J.
Janusz_Ork Opublikowano 30 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2011 Almare, dziękuję za wizytę i słowa pod wierszem. Co do Twoich sugestii, to przemyślę. Pozdrawiam. :) J.
Janusz_Ork Opublikowano 30 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2011 Dziękuję Biała Lokomotywo, cieszy, że się spodobał. Pozdrawiam. :) J.
Janusz_Ork Opublikowano 30 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2011 Hallo Popsuty, dzięki za przychylne słowa. Co do rymów to ćwiczę, może coś z tego wyjdzie. Pozdrawiam serdecznie. J.
Janusz_Ork Opublikowano 30 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2011 Krysiu, każda Twoja wizyta cieszy, i masz rację, zanim się stanie przemyślę to i owo. Pozdrawiam. :) J.
Janusz_Ork Opublikowano 30 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2011 Dziękuję ewas. Zapraszam częściej. Pozdrawiam. J.
Janusz_Ork Opublikowano 30 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2011 Anno, w swoich komentarzach jesteś krytyczna ale i obiektywna, dlatego pochwała z Twojego pióra bardzo cieszy. Tak, napisałem moją "Ars poetica", ale nigdzie nie opublikowałem. Dziękuję za słowa pod wierszem. Pozdrawiam. :) J.
Rekomendowane odpowiedzi