Bajka o radosnym październiku (kk; żart itd.)
-
Ostatnio w Warsztacie
-
Waldemar_Talar_Talar 16 929
@Adam Zębala - dzięki -
0
-
-
Zarejestruj się. To bardzo proste!
Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.
-
Ostatnio dodane
-
Ostatnie komentarze
-
Przez Annna2 · Opublikowano
@Migrena wiesz, gdy pisałam ten wiersz, czy świat się zmienił od epoki Darcy'ego. Myślę, że niewiele, zmieniły się tylko środki( nowoczesne) dziękuję -
Przez Migrena · Opublikowano
@Robert Witold Gorzkowski Robercie. kiedyś wspomniałeś, że lubisz filozofie Fryderyka Nietzsche. Więc szukam jego myśli w Twoich wierszach. Tutaj znalazłem. Twój wiersz opiewając cykl śmierci i odrodzenia dusz powracających w łono, rezonuje z Nietzscheańską ideą Wiecznego Powrotu. Jednak zamykając wrota kosmicznego drzewa na rzecz nowej epoki staje się elegią na śmierć immanencji. Lamentem za u tratą mocy, w której sam świat był Bogiem, a rytuał (ogień Kupały) stanowił afirmatywny akt woli wpisany w kosmiczną koniecznosć. A to było kluczowe dla etosu Nietzschego . Tak to skrótowo widzę :) -
Przez Annna2 · Opublikowano
@Robert Witold Gorzkowski Robert veto stawiam w sprawie tego zaszczytu, atam. Zawsze uważam że to co piszę to jest takie byle co, ale lubię pisać. To mnie zaszczyt spotkał, tyle publikacji, tata czyta teraz Ossendowskiego, potem ja będę. Zafascynowany jest językiem pisarza. Wczoraj pochwaliłam się koleżance, jaki mnie zaszczyt spotkał od Ciebie, a Dorota mówi, chcesz w łeb? Tak nabazgrolić? Dziękuję bardzo -
Przez Robert Witold Gorzkowski · Opublikowano
@MIROSŁAW C. przyłączam się do kolegów powyżej nietuzinkowa poezja!
-
Najczęściej komentowane
-
Wiersze znanych
-
Najpopularniejsze utwory
-
Najpopularniejsze zbiory
-
Inne
Rekomendowane odpowiedzi