teresa943 Opublikowano 6 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2011 z zewnątrz trudno wejść do cudzego wnętrza zrozumieć czego łaknie bez zaufania nie zajrzysz do czerwonej szkatuły gdzie karmin na tasiemce kierpce po arkadii snów kilka rozczulonych łez w puchu dmuchawców dziś echem emisja niemego kina o panu i pani wciąż pragną owoców ludzkiego odruchu bardziej niż pełnego talerza chcą byś dostrzegł od środka człowieka i skosztował ty także…
Jacek_Suchowicz Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2011 druga strofa ładna a swoją drogą: "czy ten pan lub pani znów chcą być zakochani czy ta pani tego pana ma?" ona znów wzdycha wierszem pisząc słowa najszczersze chcąc środek tego pana znać pozdrawiam Jacek
Janusz_Ork Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2011 "chcą byś dostrzegł od środka człowieka" Wyrwałem Krysiu te dwa wersy z wiersza, bo one są dla mnie kwinesencją przesłania. Jak bardzo my, piszący wiersze, chcemy aby ten świat był odrobinę lepszy, żeby na pierwszym planie stał człowiek. Pozdrawiam. J.
Pan_Biały Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2011 W życiu najważniejszy jest człowiek ten wiersz to rozwiniecie sygnatury i zgadzam się z tym co wychwycił Janusz - to kwintesencja pozdrawiam r
Oxyvia Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2011 Dobry wiersz. Tak, chyba każdy z nas jest "niesyty" bliskości drugiego człowieka - nie dajemy się poznać, chowamy swoje wnętrza, nie ufamy ani innym, ani nawet sobie samym - jesteśmy zdolni sami siebie poranić w imię jakichś niskich wartości i impulsów. Dlatego żyjemy w tak głębokich ukryciach.
Biała Lokomotywa Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2011 Wiesz Krysiu, jak najbardziej utwierdzasz swoją sygnaturę. Zawartość człowieka w człowieku - takie pasujące uzupełnienie do przesłania wiersza. To jest coś, co warto szukać - powiedziała patetycznie Biała Lokomotywa:) Pozdrawiam.
Dawid Rt Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2011 Ładnie nazwałaś odruchu owoców. Tak, nawet i to trzeba "zasadzić". Pozdrawiam, podoba mi się wiersz.
Ewa_Kos Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2011 Dla mnie całość śliczna:)) Pozdrawiam Krysiu wiosennie:))) E.K.
teresa943 Opublikowano 7 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. choć nieśmiało jeszcze pani pana łechce w wierszu za pan brat gdy odkryją siebie będą w "siodmym niebie" tak już urządzony świat dziękuję Jacku :))) pozdrawiam - Krystyna
teresa943 Opublikowano 7 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Janusz, "wyrwałeś" sedno :) Pięknie dziękuję. Serdecznie pozdrawiam - Krystyna
teresa943 Opublikowano 7 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hehe ... owszem, sygnatura nieprzypadkowa... cieszę się, że zgadzasz się z Januszem dziękuję Rafał:)) serdecznie pozdrawiam - Krystyna
teresa943 Opublikowano 7 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czasami zamykają nas ekstremalne przeżycia i wtedy, skrzywdzeni przez człowieka, boimy się innych ludzi, chowamy się w tłumie wbrew sobie, bo jednak bardzo pragniemy, żeby nas ktoś dostrzegł i potraktował jak człowieka. Dziękuje Oxy za trafne przemyślenia. :)) Serdecznie pozdrawiam - Krystyna
teresa943 Opublikowano 7 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To, co "powiedziała patetycznie Biała Lokomotywa", to motto do mojego wiersza. Dziękuję. :)) Serdecznie pozdrawiam - Krystyna
teresa943 Opublikowano 7 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie tylko "zasadzić" ale i pielęgnować. Dzięki za "podobaśkę", Dawid. :)) Serdecznie pozdrawiam - Krystyna
teresa943 Opublikowano 7 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ojej, rumienią mnie Twoje "śliczności" :) Dziękuję Ewo i pozdrawiam słonecznie :-) Krystyna
Ela_Ale Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2011 To jest poezja o empatii. Niezbędnej. Delikatnie o tym mówisz, chce się słuchać. Warto, Krysiu.Serdeczności. E.
Magda_Tara Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2011 emisja niemego kina o panu i pani wciąż pragną owoców ludzkiego odruchu bardziej to najbardziej weszło we mnie, to jest najdotkliwsze. (dla mnie) bardzo dobry, konsekwentnie poprowadzony wiersz, Krysiu. brawo. :))
Oxyvia Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za tak sprawnie i precyzyjnie napisany wiersz. :-) Słoneczności.
Bolesław_Pączyński Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2011 Dobry wiersz Krysiu, żeby zaufać musi być przyjaźń, ludzie są nieufni bo nie jeden się sparzył. Fakt- gdy brak jest zaufania nie zrozumiesz drugiej strony, ja też jestem tego zdania na nic zbędne farmazony. Serdecznie pozdrawiam:)
teresa943 Opublikowano 8 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Masz rację, Elu. Empatia jest niezbędna jak w życiu tak i w poezji. Nie umiem pisać o czymś, czego nie "poczuję", a żeby poczuć, trzeba próbować być "chlebem... dla drugich. Chleb budzi zaufanie :) Dziękuję. :)) Życzę serdeczności nie tylko dzisiaj :)) Krysia
Rekomendowane odpowiedzi