anna_rebajn Opublikowano 22 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2011 Wracamy do ogrodu gdzie straciliśmy czystość pierwszych myśli i wrażeń w dyskretną niewinność jabłoni i jabłek gdzie w zegarach nie było natarczywych minut liść jeśli szeleścił to zawsze po cichu jakby nie chciał przeszkadzać sam bliski zachwytu nad harmonią świata cóż że nie ma ogrodu rumieńców na jabłkach nierównych trawników nawet studni nie ma obok której ławka uczyła powrotów do szczęśliwych minut lecz jest po co wracać
janusz_pyzinski Opublikowano 22 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2011 piękny i kolorowy jak ogród mojej babci - takich niestety już nie ma jak nie ma dzieciństwa pozdrawiam serdecznie
Nata_Kruk Opublikowano 22 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2011 Bardzo przyjemny nastrój stworzyłaś w tym wierszu, choć forma nieco odbiega od utartych schematów... ciekawe, co inni na to. Pozdrawiam... :)
Ran_Gis Opublikowano 23 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2011 - jeszcze więcej byłoby rumieńcy... gdyby - sińców na jabłkach... ---- ---- bliski zachwytu R
Jan_Wodnik Opublikowano 23 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2011 Dobry jak soczyste jabłko z jabłonki w ogródku. A ja lubię jabłka ( i placki z jabłkami). Pozdrawiam,
Oxyvia Opublikowano 23 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2011 O, temat ten sam, co u mnie w ostatnim wierszu: [url]www.poezja.org/debiuty/viewtopic.php?id=120054[/url] Przypadek czy inspiracja? :-) Jak by nie było, ładny twój wiersz i utrzymany w klimacie, który jest mi bardzo bliski. jestem sentymentalna i lubię wspomnienia - czy to z dzieciństwa, czy z pierwszej, niewinnej miłości... Mam tylko taką uwagę: "cóż że nie ma ogrodu rumieńcy na jabłkach" - moim zdaniem "nie ma [...] rumieńców".
Stary_Kredens Opublikowano 24 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2011 Przychylam się, do zdania Oxsyvi,co do rumieńców , też mam motyw z jabłkami i ogrodem , choć nieco inny . Wiersz się podobał Pozdrawiam stary kredens
anna_rebajn Opublikowano 24 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję januszu za komantasz. :-) a
anna_rebajn Opublikowano 24 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Rzeczywiście trochę bawię się formą. Cieszę się, że zauważyłaś. :-) a
anna_rebajn Opublikowano 24 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miło mi, że bliski, pomimo sińców :-). a
anna_rebajn Opublikowano 24 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja też lubię racuszki Wodniku, może dlatego te jabłka jakoś tak domowo się kojarzą :-). a
anna_rebajn Opublikowano 24 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zdecydował przypadek, ale jak widać temat żywy :-). A uwaga oczywiście słuszna, więc poprawiam :-))). pozdr. a
anna_rebajn Opublikowano 24 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cieszę się, że się spodobał, a rumieńce są już jak Pan Bóg przykazał :-)). a
teresa943 Opublikowano 25 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2011 zawsze jest "po co wracać", bo przecież to, czego już nie ma, na zawsze wpisało się w nasze życie piękny wiersz :-) serdecznie pozdrawiam - Krysia
Wilcza Jagoda Opublikowano 25 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hejże, są, są, ja mam taki!!! a wiersz świetny Anno!!, jak zawsze!!! pozdry
Rekomendowane odpowiedzi