Bolesław_Pączyński Opublikowano 20 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2011 Na co dzień tacy zaganiani siadamy chętnie u schyłku dnia tacy zwyczajni grafomani w krainie marzeń Ty i ja. Płyniemy swą myślą daleko jak spiętą tratwą z naszych snów, spienionym nurtem, rwącą rzeką do wodospadu wezbranych słów. Gdzie są te nowe i nieznane gdy jeszcze wena jest za sterem, myśli na papier już przelane mej wyobraźni były celem. Wciąż marzeniami wędrujemy gdy wena słowa podpowiada i wszystko skrzętnie notujemy bezcenna jest jej każda rada. Swój taki mały kącik mamy który marzenia budzi w nas, tam chętnie nieraz zasiadamy gdy tylko nam pozwala czas.
Magda_Tara Opublikowano 20 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :)))))))) mój dzisiejszy czas się kończy. jutro dla mnie zaczyna się o 4.15 dobranoc :)) a wiersz - podoba się, jak to u Ciebie.
Nata_Kruk Opublikowano 20 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2011 "Twój kąt"... :).. mój kącik już mnie przegania do spania..! Wiersz opowiada o prozaicznej rzeczy, jaką są marzenia, ale też o chęci przelania ich na papier.... Bolesławie, jak zawsze u Ciebie, sympatycznie jest w wersach, ale konsekwentnie zatracasz gdzieś rytmikę, poprzez mało wyszukany dobór słów... popracuj troszeczkę nad tym, chyba warto... ;) Wiersz i tak wprowadził mnie w dobry nastrój, dlatego piszę .. dobranoc.. i zmykam już..! Miłego tygodnia życzę..!
Marusia aganiok Opublikowano 21 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2011 a się rozmarzyłam; wszystko fajnie, tylko tego czasu zawsze za mało:) Pozdrawiam ciepło i życzę miłego dnia. Ma.
Oxyvia Opublikowano 21 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2011 Ładny ten Twój kącik marzeń i wierszy, Bolesławie. Dziękuję, że mnie do niego zaprosiłeś. :-)Terra Poetica Nocą przez ciszę gnają marzenia, niesie nas niebem koń dziki - wena, więc kiedy wyjrzy księżyc zza rogu, ujrzy poetów konnych korowód... Ale nikt inny zza sennych okien nic nie zobaczy poza pomrokiem, bo nasze weny, galopy, stajnie, dla niepoetów są niewidzialne. Pozdrawiam serdecznie. :-)
Ewa_Kos Opublikowano 21 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2011 ...a gdyby tak z tego kąta wcale nie wychodzić? Bardzo ciekawy wiersz; emanuje spokojem:) Pozdrawiam serdecznie:)) E.K.
Ran_Gis Opublikowano 21 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2011 - kąt_ em oka... się spodobał ! R
Bolesław_Pączyński Opublikowano 21 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :)))))))) mój dzisiejszy czas się kończy. jutro dla mnie zaczyna się o 4.15 dobranoc :)) a wiersz - podoba się, jak to u Ciebie. Dziękuję Madziu za miłe odwiedziny. Bardzo szybko zaczynasz dzień ja w dzień roboczy wstaję o 5.30 Dobranoc miłych snów:)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 21 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cieszę się że wiersz wprowadził Cię w dobry nastrój miło mi każdy z nas ma te swoje marzenia ten swój przytulny kącik gdzie może przelać na papier myśli swojej wyobraźni. Dobranoc miłych snów:)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 21 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ach te marzenia- i masz racje czasu zawsze mało a nieraz jak jest to brak natchnienia,dziękuję za miłą wizytę. Pozdrawiam serdecznie:)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 21 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ależ proszę, bardzo mi miło że odwiedzasz mój kącik, dziękuję Oxywio za śliczny wiersz-poezja. Myśli słowami szybko się kleci kiedy natchnieniem do nas przyleci, kiedy nas tylko wena odwiedzi nie odrzucajmy jej podpowiedzi. Cieplutko pozdrawiam:)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 21 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miło mi ze cię zaciekawił, tak całkiem to nie jest wskazane żeby zaszyć w ten kącik człowiek całkiem by się zatracił bujając w obłokach,dziękuję za miły komentarz:) Serdeczności:)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 21 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za te miłe spojrzenie na wiersz. Pozdrawiam:)
Ela_Ale Opublikowano 22 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2011 Potrzebne są tutaj takie wiersze. Gładzą spokojem nastrojowo. Zgoda, że może rytm trochę się gubi, może i słownictwo zbyt zwyczajne, ale czasem wolę to niż przebijanie głową murów dziwactw i fanaberii. Z sympatią słówko zostawiłam - E.
Bolesław_Pączyński Opublikowano 22 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za miłe słówko, cieszy mnie że i takie wiersze się podobają. Pozdrawiam serdecznie Elu:)
Oxyvia Opublikowano 22 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I ja też dziękuję za Twój wiersz, Bolesławie. Życzę Ci także, abyś zawsze łapał wenę za ogon, kiedy przebiega obok - i żebyś nie wypuszczał jej z rąk, zanim nie podpowie Ci skończonego wiersza. :-)Łapiemy weny dzikie na lasso, gdy przebiegają nocą przez miasto, i ujeżdżamy je aż po ranek, aż nas poniosą przez wiersza bramę. Pozdrawiam i dobrej nocy z weną życzę. :-)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 23 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I ja też dziękuję za Twój wiersz, Bolesławie. Życzę Ci także, abyś zawsze łapał wenę za ogon, kiedy przebiega obok - i żebyś nie wypuszczał jej z rąk, zanim nie podpowie Ci skończonego wiersza. :-)Łapiemy weny dzikie na lasso, gdy przebiegają nocą przez miasto, i ujeżdżamy je aż po ranek, aż nas poniosą przez wiersza bramę. Pozdrawiam i dobrej nocy z weną życzę. :-) Dziękuję Oxywio gdy jest to łapiemy ją tak jak to ładnie opisałaś w swoje strofie, bo wena przychodzi niespodziewanie. Wena o sobie znów daje znać a żona woła kładź już się spać, jakoś to godzę i nie jest źle kiedy zasypiam mam obydwie:) Uciekam już spać bo rano do pracy Pozdrawiam milej nocy:)
Oxyvia Opublikowano 23 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie z dobrze Panu Poecie? ;-DDD Dobrej nocy i kolorowych snów!
Bolesław_Pączyński Opublikowano 24 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie z dobrze Panu Poecie? ;-DDD Dobrej nocy i kolorowych snów! Dziękuję chciałoby się żeby tak zawsze było ale niestety nie da się. Pozdrawiam serdecznie, przyjemnej nocki i z weną oczywiście:)
Wilcza Jagoda Opublikowano 25 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2011 'Na co dzień tacy zaganiani siadamy chętnie u schyłku dnia tacy zwyczajni grafomani w krainie marzeń Ty i ja.' suuuper, zabieram, Bolku!!!
Rekomendowane odpowiedzi