cezary_dacyszyn Opublikowano 22 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2011 szósta trzydzieści cztery żołądek zasysa jelita nagłe przebudzenie uprawiam sztukę nerwicy zasypiam - jako tako budzę się - byle jak kubicznie ogryzione paznokcie nie przyrządzą jajecznicy nie zaparzą porannej kawy łoskot myśli panicznych próbują przyprawić jedynie Wolin 24 I 2010
Pan_Biały Opublikowano 23 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2011 łoskot myśli panicznych albo bez tego wersu albo do korekty z resztą wiersza dobrze się znamy;) tekst jest rwany ale to wina godziny;) jestem na tak r
Sylwester_Lasota Opublikowano 23 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2011 nawet całkiem fajne, chociaż trudno mi się oprzeć skojarzeniu z mocno ostatnio reklamowanym polskim, nowym tytułem filmowym. pozdrawiam i do poczytania
bajka-bajka Opublikowano 23 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2011 przełknę slinę i rezygnuję...poczekam na obiad ;-) pozdrawiam
Biała Lokomotywa Opublikowano 23 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2011 "Uprawianie sztuki nerwicy" i "próba przyprawiania" - wyciągnęłam sobie, bo mi się bardzo podoba. Całość trafia. Pozdrawiam:)
Anna_Myszkin Opublikowano 23 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2011 Wszystko rozumiem, tylko te sześcienne paznokcie jakoś mi się nie wizualizują, ale poza tym, poetycki opis stanu udany. Pozdrawiam :)
eliza2 Opublikowano 23 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2011 ja podobnie jak Ania, te paznokcie jakoś nie bardzo, ale poza tym sugestywnie oddany stan...podoba się:)
cezary_dacyszyn Opublikowano 23 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. musi być rwany - to przecież sztuka nerwicy ;-) Łoskot powyższych zostać musi - jest kanwą tego wiersza ...
cezary_dacyszyn Opublikowano 23 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Och , Sylwester ... naprawdę zero inspiracji jakimś filmem - wiersz sprzed ponad roku :-)
cezary_dacyszyn Opublikowano 23 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Uprzedzam : obiad też może być niestrawny ;-) To nie bajka ;-)) ...
cezary_dacyszyn Opublikowano 23 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ale tejże sztuki życzę jak najmniej :-)
cezary_dacyszyn Opublikowano 23 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. kiedyś namiętnie wciągałem wapno i fosfor - najbardziej w tej postaci bo było pod ręką , a nawet w ... Skojarzenie zostało , Ce się chwalić , że papierosów nie palić ... :-)
cezary_dacyszyn Opublikowano 23 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. obiecuję nie gryźć ;-)
Nata_Kruk Opublikowano 24 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2011 Nie pozazdroszczę atmosfery takiego śniadania, mowa oczywiście o znerwicowanym człowieku, u którego kubicznie ogryzione paznokcie są poniekąd dowodem na jego zachwiany porządek własnego ja. Mnie one kompletnie nie przeszkadzają. Jedyne co mi nie brzmi, to ostatnie trzy wersy...łoskot myśli panicznych próbują przyprawić jedynie odniosłeś czasownik.. próbują.. do.. myśli, chyba niesłusznie... bo jest jeszcze.. łoskot.. i przymiotnik.. panicznych Jako samodzielny wers, mogłoby być, ale są dwa pozostałe. Wg mnie, łoskot wydaje się trafniejszy na zakończenie; ja kasuję panicznych łoskot myśli próbuje przyprawić jedynie Pozdrawiam... :)
Sylwester_Lasota Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Och , Sylwester ... naprawdę zero inspiracji jakimś filmem - wiersz sprzed ponad roku :-) rozumiem :), takie przypadkowe zbieżności się zdarzają.
Magda_Tara Opublikowano 29 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2011 miodzio, Cezar :)) a ja o 4.15 :*
Rekomendowane odpowiedzi