Alicja_Wysocka Opublikowano 19 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2010 każesz mnie srodze za co, nie wiem aż prawie z bólu oniemiałam chyba za durną pieską wierność, co się do ciebie przyszwędała po co gładziłeś dobrym słowem było w co kopnąć sponiewierać po co uczyłeś mnie jak kochać, pogryzłam kiedyś? więc cholera, za co wygnałeś na tułaczkę, wredny nieludzki egoisto zadowolony dumny z siebie, krawat przykryje takie świństwo? uważaj pańciu na swe szewro, bo się na dobre ostro wściekłam przebrałeś miarę, nie widziałeś najprawdziwszego jeszcze piekła jak będziesz sobie spał w najlepsze z pianą na pysku siądę bliżej w podziękowaniu skroję tyłek, że się już w życiu nie wyliżesz przestanę szczekać, skomleć żalem przeszła przez gardło prawda cudem lecz teraz wilcze mam pazury, a twoja litość psu na budę! 1
krzysztof marek Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie powiem. nawet się trochę przestraszyłem bo dość sugestywne i wyraźne Twoje wersy jeśli chodzi o klimat szykowania tego i owego ;) pozdrawiam Alicjo.
Baba_Izba Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2010 Z pasją, rytmicznie, słowa same się niosą, tak do końca, nie wiadomo: czy się śmiać, czy bać! I o to chodzi! Z goryczą, z ikrą ale i z uśmieszkiem. Bardzo mi się podoba! Serdeczności - baba
Alicja_Wysocka Opublikowano 20 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :) dzięki
Alicja_Wysocka Opublikowano 20 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jednemu do śmiechu, innemu do strachu, tak ma być. Dzięki za podobanie słonka :)
Fly Elika Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2010 Oj coś drży we mnie a w Tobie krzyczy wiersz niczego sobie swoją prawdą wneţ im się wypowie że od tej litości to już zwiędła nie jedna ale powrót do łask i wspólnym kazaniem czas wygłosić nowe Zainteresowało, oj zainteresowało Pozdrawiam
Alicja_Wysocka Opublikowano 20 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jak miło, dziękuję :)
Fly Elika Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jak miło, dziękuję :) Mnie również :)
Nata_Kruk Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2010 ...(...) "lecz teraz wilcze mam pazury" (...)... Alicjo... powiedziałabym... lwie... żeby zawalczyć o swoje... ;) Wiersz dobrze się czyta, mnie nie "straszy"... wręcz przeciwnie, "zabawia"... Pozdrawiam już prawie świątecznie... :)
Anna_Para Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2010 Alicjo! Nie powinnam może, bo wiersz pełen emocji, ale uśmiałam się. No dobra, do rzeczy! Wierne jak psy doczekujemy różnego traktowania... Podoba mi się, bo Twoje wiersze płyną same rytmem, rymują się niebanalnie, i przy tym wszystkim - mówią bez "wypełniaczy", zbędnego przegadania. Mistrzyni moja, co tu gadać. Gratulować, i już. A "wilczy pazur" - jak najbardziej ;) Cieplutko, Para:) 1
cezary_dacyszyn Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2010 ali Ty potrafisz się odgryźć ;-) Fajny i zgrabny kawałeczek :-)
Zjajami_Baba Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2010 uśmiałam się;) fajnie napisane: szewro i bardzo mnie tytuł przyciągnął - dobra gra słów nadepnąć wiernej suni na ogon to gorzej niż samemu Belzebubowi:) pzdr! 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 20 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nata, moja wierna czytelniczko, dobrze, że się nie przestraszyłaś, w przeciwnym razie byłoby po mnie Wzajemności :)
Alicja_Wysocka Opublikowano 20 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Anno, dzięki za dobre słowo, a Twoje jest każde dobre, zarówno w komentarzach jak i wierszach. Znakomicie żonglujesz. Zawstydza mnie taki tytuł, odbijam go do Ciebie :)
Alicja_Wysocka Opublikowano 20 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Cezary. Chwalisz mnie za odgryzanie? Nieee, tylko stwierdzasz, że potrafię. Sama nie wiem...
Alicja_Wysocka Opublikowano 20 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Żeby nadepnąć... Cmok.
Oxyvia Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2010 Alicjo, bardzo dobry wiersz, zgrabnie napisany i nareszcie z ostrym pazurem! Pewnie, nie można dać sobie w kasze dmuchać! Tak trzymać! :-)
Rekomendowane odpowiedzi