Anna_Para Opublikowano 7 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2010 przychodzą noce, jak ta, że muszę powiedzieć. bo boli wszędzie i wszystko. na każdym centymetrze ciała wypisuje się samo, a usta nie umieją go wyartykułować. wdrapuje się coraz wyżej, zalęgłe w brzuchu, krąży po piersiach, dławi się. zakrzyknie w mroku, skaleczone, ślepe. mój czarny bez. syrop na strach. zlizuję gęstą kroplę z dłoni. jakim cudem jesteś w jej środku. jakim prawem mieścisz się w każdym łyku powietrza między jednym a dziesiątym słowem, którymi o tobie myślę, jem, jestem. strop dnia spada płatami granatowej farby na rzęsy. zasypia we mnie część, tylko pierwsza sylaba. resztę nawijam na udo podwiązką bez pończochy. niech w ten sposób wiedzie nasz nocny żywot, cała reszta.
Grażyna_Kudła Opublikowano 8 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2010 Aniu, już po pierwszym czytaniu- zabrałam Twój erotyk. Późno już, ale wciąż wczytuję się w niego i tak mi współgra z formą, rozrasta się, jak "jego" imię- niewypowiedziane, a jakże namacalne, całą resztą, oplata peelkę. Cudotworzysz, Aniu! Piękny, zmysłowy i pełen moich ulubionych u Ciebie metafor. Pozdrawiam ciepło, miłej nocki, Grażyna. :)
Anna_Para Opublikowano 8 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2010 Grażko: Zdarza mi się, że komentarze Poetów są piękniejsze od moich wierszy. Mam w tej chwili to właśnie wrażenie. Dziękuję cieplutko, dobranoc. Para:)
wanesa_ciska Opublikowano 8 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2010 To co pzeczytałam to coś co jest jak uczucie najpiękniejsze ,coś niewyobrażalne ,na granicy obsesji prawie ,kiedy to ja w tobie ,ty we mnie jak tylko można sobie wyobrazić ,, Wzjemne przenikanie myśli ,obecności cała tego mistyka ,,,jestem od wrażeniem że tak można ......pozdrawiam
Anna_Para Opublikowano 8 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2010 Wanesko: Jesteś kochana, że tak pięknie piszesz o moim wierszu. Dzięki cieplutkie, pozdrawiam, Para:)
gamini1 Opublikowano 8 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2010 Oj Dziewczyny- macie rację. Poczytałem ciut-fajne. Miłego...
Anna_Para Opublikowano 8 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2010 Gamini: Dzięki, że "fajne". Cieplutko, Para:)
Magda_Tara Opublikowano 8 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2010 i to, co tam :)) pięknie, gorąco, boleśnie, soczyście :D nie ma mnie. ';) (to koło oczka to łezka ;) buziak!
Baba_Izba Opublikowano 8 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2010 Nieszablonowy, piękny wiersz Aniu! Nie umiem tylko rozszyfrować "samo"(piąty wers) i "go"(szósty wers) chodzi o rodzaj: nijaki i męski. Jeszcze raz sobie przeczytam! Serdecznie pozdrawiam - baba
Anna_Para Opublikowano 9 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2010 Taro: Jesteś, jesteś, patrz na wiersz "Magdalenie". Cieplutko, Para:)
Anna_Para Opublikowano 9 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2010 Babo: Toż tytuł mówi: Twoje imię, zatem - rodzaj nijaki;) Pięknie dziękuję, cieplutko pozdrawiam, Para:)
Anna_Para Opublikowano 9 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2010 Kto późno przychodzi, ten pisze szczerze. Wal pan, "niech jeszcze i to, niech jeszcze i to";)
Rekomendowane odpowiedzi