Messalin_Nagietka Opublikowano 6 Października 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 wybite powietrze – od ręki, ułomne, rzeźbiarza podnietą, co myśli sposobił, jest szkicem nie marą, artyście wygodniej do sedna się dobić w tworzeniu w euforii, kształt wabiąc ruchami, zdradzając bez słowa, co wprost z wyobraźni w figurę chce schować, poeci niemniejszym zapędem kołując, nim myśl im dojrzeje i wierszem uraczą, wywody na wietrze, jak z grudy kiełkują w posągi zdań, które powietrzną są szrafą, wszak z weny, z uniesień i bóg wie co jeszcze, zstępują po strofach, z wysoka dość – wieszcze, malarzom to samo, od linii do strugi, szkicują a ruchów ich dłoni nie zliczysz, nim pędzel uchwyci i wbije w sztalugi i zorze pół płótna, krech wiązkę wyćwiczy w przestrzeni, gdzie z głębin mrok wprost z perspektywy, tak każdy poczyna brać obraz sprzed niwy, muzycy, aktorzy i nie wymienieni, dla których zamysły są świata początkiem, nim pierwsze zarysy powstaną w przestrzeni, jest czas archetypu, z którego z rozsądkiem wyboru drożyny dokonać należy, wybiciem powietrza – by siebie odświeżyć.
Natan Lemens Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 Jakbym niósł na plecach worek z cegłami przez całą drogę czytania, Pozdrawiam
Messalin_Nagietka Opublikowano 6 Października 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jednak "szrafą" - gdzieś to przy okazji któregoś ze swoich wierszy tłumaczyłem - dziękuję za komentarz - a jeśli miałbym się bronić z załamań to tylko tym, iż gdyby czytało się na tzw-nym - tralalal to ktoś by w końcu usnął - ale ok - prosiłbym aby wskazała - gdzie występują te załamania - spróbuję je poprawić MN ps. szrafy - linie, kreski - imitujące przestrzeń i zaokrąglenia
Messalin_Nagietka Opublikowano 6 Października 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. przepraszam, hihihi, bo mi się przypomniało - ...szedł Grześ przez wieś... - z całym szacunkiem - cóż cegły ... może lego - lżejsze o wiele - ale prosiłbym z całego szacunku na konkrety MN
Messalin_Nagietka Opublikowano 6 Października 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jednak "szrafą" - gdzieś to przy okazji któregoś ze swoich wierszy tłumaczyłem - dziękuję za komentarz - a jeśli miałbym się bronić z załamań to tylko tym, iż gdyby czytało się na tzw-nym - tralalal to ktoś by w końcu usnął - ale ok - prosiłbym aby wskazała - gdzie występują te załamania - spróbuję je poprawić MN ps. szrafy - linie, kreski - imitujące przestrzeń i zaokrąglenia "do sedna się dobić w tworzeniu w euforii" - podwójne W zachiało mi coś:) "wszak z weny, z uniesień i bóg wie co jeszcze zstępują po strofach, z wysoka dość – wieszcze" - w pierwszej linijce zabrakło mi sylaby na oddech, ale to może tylko rym pozdrawiam ups! "wskazała" - przepraszam - nie dźentelmeńsko napisałem - niech Pani czyta "wskazałaby Pani" - cóż - pomyślę nad tym podwójnym "w.. w .." i rzeczywiście zauważyłem - zmienić należałoby "dość" - dziękuję pięknie MN
Natan Lemens Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 Miałem oczywiście na myśli fakt, że przez kondensacje myśli czyta się bardzo ciężko, Pozdrawiam
Messalin_Nagietka Opublikowano 6 Października 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak - muszę się z tym uporać - dziękuję Natan MN
Natan Lemens Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 W tym wypadku to ja muszę podziękować, aż miło kiedy znajdzie się osoba która zastanowi się nad słowami krytyki, Pozdrawiam
Messalin_Nagietka Opublikowano 6 Października 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. bo zwykle taki Polak przyzwyczajony, ze jak krytyka to ostra - ale rolą krytyki jest właśnie pokazać tę ostrą stronę własnego tworzywa , ejjj - chyba się nie zaplatałem, hihihihi MN
Rekomendowane odpowiedzi