Judyt Opublikowano 30 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Października 2010 jestem mniejsza od wróbelka czapka z głowy,chyżo:ma niebieska! a policzki bieluteńkie śmiałe piękne roześmiana całkiem jestem-już od rana! tsi!tsi!tsi!-tak wysoko śpiewam sama w liściach słońce świeci o! jest mama teraz mieszkam w blokowisku wiem! to nie miejsce na siedlisko jednak piórko tak zagubiłam że i miasto wydawało się być blisko dziesięć pięter okien wiele to podobnie,w lesie:gęsto i mrowisko choć chroniona jestem przecież wolność lubię- wiesz to przecież! mówią że śródpola parki skwery tam warunki dla mnie sfery ja przyjazna jestem taka przed człowiekiem słabo latam czasem w budki też zaglądam w jesień jagód pisklętom sporządzam kasztanowce z larw doglądam ale dość już tych dobrodziejstw postój mój jest w trzcinowisku źdźbło niewielkie jednak wszystko
Grażyna_Kudła Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2010 trzcinowisko skojarzyłam z kartonowiskiem... biedne te sikorki pozdrawiam, judyt :) Grażyna
Judyt Opublikowano 31 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Grażynko serdecznie za czytanie i bycie ja wiem czy biedne? są piękne, nawet tam potrafią się schronić. Zaobserwowałam u siebie nad oknem J.(: wszystkiego dobrego
Rekomendowane odpowiedzi