cezary_dacyszyn Opublikowano 25 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Października 2010 Jedni się o nie mordują , łamiąc sobie kark . Tymczasem ja po nim depczę idąc jesienią przez park . LP Godętowo 20 X 1992
Pan_Biały Opublikowano 25 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2010 jako złota myśl to nawet bardzo, ale wiersz toto nie jest
Marek_Dziekan Opublikowano 25 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Z tym komentarzem akurat się nie zgadzam. Dlaczego? Złoto w tym wierszu ma barwę jesiennych liści, a więc metafora. Złote myśli są jednak o wiele bardziej pragmatyczne. Ale z drugiej strony złote myśli mogą być wyrwane z kontekstu wiersza. ,,Śpieszmy się kochać ludzi tak szybko odchodzą" - ks. Jan Twardowski. Dla mnie to jest wiersz.
Zjajami_Baba Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zaskakujące proste niezłe :)
Marek Konarski Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2010 Gdybym był bogaczem ja ba da ba da ba ja ba da ba du ... ;)
Dorota_Jabłońska Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jako żywo! Pozdrawiam :)
Waldemar Talar Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Cezary - krótko ale pięknie to brzmi . pozd.
Magda_Tara Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2010 jest metafora jest rym jest...wiersz? a mini to wierz? miniwiersz? mini ładne to złoto miedziane, rude, z żółtawym połyskiem ;D
Magda_Tara Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to podeptać !!! ( nie mogłeś poczekać ? - teraz mi wszyscy , że to nie wiersz :-( ) !!!!!!!!!!!!!!! ja że wiersz!!!!!!!!!!!!!!!!!! stój tu! :P :)))))))))) no! wierszyk ;D
cezary_dacyszyn Opublikowano 26 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to podeptać !!! ( nie mogłeś na końcu - teraz wszyscy mi będą , że nie wiersz ... :-( )
cezary_dacyszyn Opublikowano 26 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Z tym komentarzem akurat się nie zgadzam. Dlaczego? Złoto w tym wierszu ma barwę jesiennych liści, a więc metafora. Złote myśli są jednak o wiele bardziej pragmatyczne. Ale z drugiej strony złote myśli mogą być wyrwane z kontekstu wiersza. ,,Śpieszmy się kochać ludzi tak szybko odchodzą" - ks. Jan Twardowski. Dla mnie to jest wiersz. wyspa Wolin - tak trzymać !!!
cezary_dacyszyn Opublikowano 26 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zaskakujące proste niezłe :) teraz wiem na 100 % - masz Babo jaja ;-)
cezary_dacyszyn Opublikowano 26 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. najświetniejszy komentarz jak do tej pory - DZIĘKI :-)))
cezary_dacyszyn Opublikowano 26 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jako żywo! Pozdrawiam :) i po moim trupie też :-)
cezary_dacyszyn Opublikowano 26 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Cezary - krótko ale pięknie to brzmi . pozd. my , romantycy - musimy trzymać się w kupie ;-) A nawet w kompoście z liści - dziękuję za wizytę i ślad ;-)
cezary_dacyszyn Opublikowano 26 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ... warszawskie łazienki ... a w nich czasem rude ... ech , tak tylko sobie pomyślałem ;-))
cezary_dacyszyn Opublikowano 26 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hmmm ... ale skoro tak uważasz :-) Pozdrawiam , ja Klaudiu ... , nie -Cezar :-) y ...
krzysztof marek Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zwinny cztero-masztowo-wersowy wiersz i tyle. marginalnie: deptać znaczy czuć :) pozdrawiam cezary.
Zjajami_Baba Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no śmiałeś w to wątpić cezary:)
Rekomendowane odpowiedzi