Leokadia_Koryncka Opublikowano 21 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :)nie rzuciło się, to i dobrze, bo do laryngologów kolejki, że hej! gdyby w Łodzi stali dyżurni(banalni) nie doszłoby do mordu ludzkości. a poważnie - ma Pan rację, jak zawsze. dziękuję pięknie:)
JacekSojan Opublikowano 21 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2010 WIERSZ zamknąłbym w dwóch pierwszych strofach - tam jest już wszystko co mu trzeba a tak skrócony pozostawia czytelnika bardziej wsłuchanego - gdybyś uwierzyła czytelnikowi byłby baaardzo wdzięczny J.S
Leokadia_Koryncka Opublikowano 21 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja niewierna, uwierzyłam:) i jestem baaardzo... L.K
WiJa Opublikowano 21 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2010 Żeby już za dużo nie mówić, powiem tylko, że najlepiej to ja bym tak widział cały ten wiersz: i znów piano zastygło zmierzchem w zdrojowych alejach kilka akordów ucichło przebrzmiało kilka westchnień i oto oklaski spłynęły kaskadą A przynajmniej w tej formie wiersz wydaje się mi pełniejszy (wymowniejszy). Pozdrawiam
Leokadia_Koryncka Opublikowano 21 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. WiJa; sporo racji w twojej sugestii, ale zostaje jak jest. Po prostu mam dość tego nieudacznika. Dziękuję za pobycie i radę:) Serdecznie, Leo.
Leszek_Nord Opublikowano 22 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2010 A jednak zmieniłaś;). Gdyby jeszcze wyrzucić wzruszenia, byłby nie do ruszenia. Pozdrawiam. Leszek.
anna_rebajn Opublikowano 22 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Widziałam już, ale teraz podoba mi się bardziej. Uchwyciłaś dokładnie sens przekazu w kilku słowach. Jestem na tak ;-))). A
Leokadia_Koryncka Opublikowano 23 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ... a jednak. wzruszenie nie jest tożsame westchnieniu:) zatem, coś z tego wiersza musi zostać:) dziękuję, pozdrawiam. L.
Leokadia_Koryncka Opublikowano 23 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Widziałam już, ale teraz podoba mi się bardziej. Uchwyciłaś dokładnie sens przekazu w kilku słowach. Jestem na tak ;-))). A Anno; pięknie dziękuję za tam i tu przede wszystkim:)) Dziękuję za bardziej... Pięknie pozdrawiam. L.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 23 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2010 klimaty sanatoryjne pozdrawiam Jacek
Leokadia_Koryncka Opublikowano 23 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. niech będą wypoczynkowe, byle klimatycznie do przełknięcia:) dziękuję za czytanie..., akcept. pozdrawiam. L.
Sabre_Wolfik Opublikowano 23 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. każda pieszczota kończy się ciszą westchnieniem ewentualnie przebrzmieniem to o koncercie? lecz rzeczywistym? czy na palce i dłonie zapatrzonych w siebie na ławce w parku? gdy już trzeba wracać...
Leokadia_Koryncka Opublikowano 23 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. każda pieszczota kończy się ciszą westchnieniem ewentualnie przebrzmieniem to o koncercie? lecz rzeczywistym? czy na palce i dłonie zapatrzonych w siebie na ławce w parku? gdy już trzeba wracać... Sabre; to był koncert nad koncertami, a za taki uważam każdy koncert Szopena. Te na ławeczkach w parku, też piękne, ale jak sam piszesz, wszystko ma swój czas. Dziękuję za czytanie i piękny komentarz wierszowy:)) Pozdrawiam serduszkiem z pragnień zwyczajnych, ulepionym na ławeczce w moim parku.
Rekomendowane odpowiedzi