Gość Opublikowano 10 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2010 gesty są nowe i coraz nowsze wymyślne wyświechtane! wycierają czystość widzenia gadającymi głowamijutro wczoraj pojutrze przedwczoraj ludzie dnia poprzedniego nie ma ich na ziemi nietzscheańskiejproszę pana kalka się przyda nie mogę tego przyjąć jest zbyt jaskrawe zmysły bolą przerysuję dobrze? potrzebuję ołówka bo jest z grafitu a grafit jest ciemny proszę pana podają dłoń której nie chcą abyś uchwycił
krzysztof marek Opublikowano 10 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2010 mi ten fragmencik najbardziej utkwił:zmysły bolą przerysuję dobrze? powtarzalność jest, była i będzie. tak mi się widzi. nowe idee powielają stare, nic nowego. ciekawy tekst. pozdrawiam.
Nessa Isilra Opublikowano 10 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2010 potrzebuję ołówka bo jest z grafitu/ a grafit jest ciemny to mi się szczególnie nie podoba. Poza tym gesty są nowe i nowsze więc jak mogą byĆ wyświechtane, pewna nielogiczności mi się tu wkrada. W ogóle wersy mi się nijak nie łączą. Jestem na nie.
Gość Opublikowano 10 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję, że podobają Ci się moje pointy, aczkolwiek pointa to tylko i aż, jedna z wielu cząstek budujących wiersz. Pozdrawiam.
Gość Opublikowano 10 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cieszę się, że coś chwyciło, utkwiło. Pozdrawiam.
Gość Opublikowano 10 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wyświechtane znaczy także tandetne, liche, marne, nędzne. Może spróbujesz jeszcze raz i wersy się połączą w jedną całość? Jeśli nie, to będziesz tym bardziej na nie. Pozdrawiam.
Anna_Myszkin Opublikowano 10 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2010 Puenta i to, co Krzyś wyciągnęł na wierzch - świetne, a reszta do całościowego przetrawienia raz jeszcze, (przeze mnie). Pozdrawiam :)
Gość Opublikowano 10 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za komentarz. Pozdrawiam.
Magda_Tara Opublikowano 12 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2010 no, dobra, jeszcze raz zatem. nie podoba mi się tytuł - jest napuszony (dla mnie), nadęcie ma usprawiedliwienie, jeśli użyte jest celowo i z powodu natomiast pointa - miodzio. czy taki komentarz jest o.k. ? pozdrawiam.
Pan_Biały Opublikowano 12 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. poco te cudaczne dodatki w pierwszym wersie i te zakończenia ne-ne? nie przegaduj na dzień dobry, wystarczyłoby gesty są nowe i dalej płynie przechodzi się do kolejnego wersu, dalej niekonsekwencja, mówisz o czymś nowym by za chwilę nawijać o przeszłości w kursywie drugiej też nie mogę się zaczepić, niby coś o starych metodach kreślarskich jak o walce z wiatrakami i puenta która jest dłoń wyciągnięta przez boga do człowieka z płótna Michała Anioła o stworzeniu Adama, nie ratuje wiersza może następnym razem pozdrawiam r
Gość Opublikowano 12 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie wiem po co. Tak podpowiadała mi intuicja. Płótno Michała Anioła to już nadinterpretacja :) Pozdrawiam.
Pan_Biały Opublikowano 12 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie wiem po co. Tak podpowiadała mi intuicja. Płótno Michała Anioła to już nadinterpretacja :) Pozdrawiam. wiem, że nadinterpretacja, ale z grzeczności można by podziękować a taki porównanie;))))
Gość Opublikowano 13 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wolałbym z innego powodu
Rekomendowane odpowiedzi