Waldemar Talar Opublikowano 6 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Października 2010 zamiast codziennie do niej dzwonić wyszukując pod sufitem pięknych słów które dawno temu utraciły moc i blask lepiej rzadziej ale osobiście odwiedź ją usiądź obok przytul i rozjaśnij swym uśmiechem jej bardzo zatroskaną twarz twoja bliskość będzie zawsze najlepszym lekarstwem na zranione tęsknotą serce więc nie wysilaj się codziennie - tylko co jakiś czas racz ją swoja obecnością niech ma świadomość że nie tylko ona za kimś tęskni lecz ktoś za nią również uwierz że ten niby mały gest w stronę tak zacnej osoby jaką jest twoja matka to najpiękniejszy i najcenniejszy z czynów którymi może pochwalić się współczesny świat
Zdzisław_Chciwiec Opublikowano 6 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. .....piękna, wspaniała myśl, a myślę, że dotyczy nie tylko matki = natchnęla mnie ...dziękuję i pozdrawiam Ździch ...aha i dodaję do ulubionych żeby o tym pamiętać :)))))) ...literówka we " wspólczesny " = powinno być ł :)))
Ewa_Kos Opublikowano 6 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2010 tak, ale świat trzęsie wszystkim i wszystkimi, oni się śpieszą i nie pamiętają o matkach; a może tylko czasem pomyślą, a może nie? Wiersz ma klimat bliski chyba każdemu:) Serdecznie pozdrawiam Waldku:)) E.K.
Waldemar Talar Opublikowano 7 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. .....piękna, wspaniała myśl, a myślę, że dotyczy nie tylko matki = natchnęla mnie ...dziękuję i pozdrawiam Ździch ...aha i dodaję do ulubionych żeby o tym pamiętać :)))))) ...literówka we " wspólczesny " = powinno być ł :))) Witam serdecznie Zdzisławie - zgadza się - ta myśl może dotyczyć każdego nie tylko Matki - cieszę się że wiersz przypadł i zatrzymał na dłużej . Jeszcze raz wielkie dzięki za odwiedziny i ciepły kom. pozd.
Waldemar Talar Opublikowano 7 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wielkie dzięki za wgląd i kom. Zgadzam się z tym co napisałaś w kom. ale nie można wszystkiego zwalać na barki świata - można jeżeli się bardzo chcę znaleźć tę małą chwilkę która będzie wielką dla kogoś o kim mowa w wierszu . pozd. i życzę miłego dnia
anna_rebajn Opublikowano 7 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2010 Podoba mi się przesłanie :-). Dotykasz problemu samotności. Na moment powracam pod twoje ramiona byś mogła sobie przypomnieć jak to było dawniej i jak było nam dobrze żebyś mogła się przekonać że urosłem w jednej dłoni ukryję obie twoje dłonie dzisiaj takie drobne wysłucham tęsknoty za serdecznym domem pocieszę że przecież dalej jesteś mamą zdjęcia odłożymy na starą komodę i chociaż inaczej to jestem tak samo
Waldemar Talar Opublikowano 7 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki za odwiedzenie i przeczytanie - wszystko w okół nas i naszych matek się zmieniło ale uczucie nie ulega zmianie - oczywiście nie zawsze jest to prawdą więc dlatego powstał ten wiersz. Cieszy mnie bardzo że przesłanie wiersza się spodobało . pozd.
Marlett Opublikowano 7 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2010 Talarku Matka jest jedna, najbliższa nam osoba na świecie i nie powinno zabraknąć w jej stronę serdecznych gestów. Wiersz rozczula. PozdrawiaM.
Waldemar Talar Opublikowano 8 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jaki miły gość mnie odwiedził - wielkie dzięki za przeczytanie i ciepły kom. Cieszy mnie bardzo że wiersz rozczulił ... pozd. ciepło . PS, proszę pozdrowić Adama
adam sosna Opublikowano 8 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2010 +2C a dużo cieplej dzięki za pozdrowienia :) a głównie za pamięć
Judyt Opublikowano 9 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2010 tak..nic tak nie robi dobrze jak obecność kogoś bliskiego sercem przyjemny wiersz J. serdecznie
Rekomendowane odpowiedzi