Oxyvia Opublikowano 5 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Października 2010 - Moje kochaństwo! - przytuliłam dwudziestodwuletnią córkę. - Po co mnie masz? - zapytała zaciekawiona. Wzruszyłam ramionami: - Żeby cię kochać. - A po co mnie kochasz? - drążyła. - A po nic. najważniejsze sprawy są po nic bezcelowe jak badanie kosmosu nie prowadzą do niczego, nie gonią do prostszego, łatwiejszego losu utrudniają ci życie do rozpaczy nigdy nie jest z ważną sprawą inaczej siódme niebo jest samo w sobie tam już drogi są donikąd, niczyje najważniejsze jest to, że na drodze jestem - jesteś kocham - kochasz że żyjesz
Magda_Tara Opublikowano 6 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2010 Oxyvio, to wiersz, na jaki czekałam, jaki przeczuwałam. wspaniały, czysty, oczywisty, najprostszy. o uczuciach, o wartościach bezdyskusyjnych, jak kosmos. dziękuję Ci za ten wiersz. kłaniam się czapką do ziemi - nie po polsku, zwyczajnie jeden z piękniejszych wierszy, jakie czytałam.
Leokadia_Koryncka Opublikowano 6 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2010 Bardzo serdeczny, taki do przytulenia. Dla mnie, jak opatrunek na ranę - Oxy. serdeczności, Leo.
krzysztof marek Opublikowano 6 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2010 potrzebny wiersz. a proste słowa trafiają najszybciej. bez wydumanych scenariuszy, bez zbędnych rekwizytów. super jak dla mnie, jak oddech, dosłownie, od pisania, od czytania, od myślenia... :)jestem – jesteś kocham – kochasz i wystarczy żeby wszystko zrozumieć. pozdrawiam Oxyvio :)
Pan_Biały Opublikowano 6 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2010 to jest moja poezja - taką chcę czytać bardzo dobry wiersz pozdrawiam r
Bolesław_Pączyński Opublikowano 6 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2010 Tak bardzo dociera do czytelnika i mi też się podoba, bardzo dobry przekaz poezją. Serdecznie pozdrawiam Oxyvio:)
Anna_Para Opublikowano 6 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2010 Doskonały tekst, Oxyvio. Miłość bezwarunkowa - najpiękniejsza i najtrudniejsza zarazem, w prostej, czystej formie. Pozdrawiam cieplutko, Para:)
Oxyvia Opublikowano 6 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Magda, Siostro kochana, normalnie mnie rozczuliłaś! - nie spodziewałam się aż tak ciepłych pochwał! Bardzo mi miło! Buziaki. *-) :-)
Oxyvia Opublikowano 6 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Leo, dzięki serdeczne. Bardzo się cieszę, że Ci się podoba. :)
Oxyvia Opublikowano 6 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Krzysiu, bardzo, bardzo się cieszę z Twojej opinii! :) Serdeczności. Oxyvia.
Oxyvia Opublikowano 6 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. O, Pan Biały - witam serdecznie! I niesłychanie się cieszę z tego pozytywu pod moim wierszem - aż mnie zatkało ze zdziwienia! Naprawdę! :-) Pozdrowieństwa.
Ewa_Kos Opublikowano 6 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2010 Ojej to coś dla mnie:) no niby po nic żyjemy, a z upływem czasu nagromadzi się tyle"dobra", że jednak nie po nic:) Zabieram wiersz do siebie - też mam swoje "kochaństwo" serdecznie pozdrawiam i dziękuję za miłe chwile spędzone przy wierszu:) E.K.
Oxyvia Opublikowano 6 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bolku, ogromnie się cieszę, że przekaz bardzo do Ciebie dociera i że Ci się wiersz podoba. Pozdrowienia serdeczne.
Oxyvia Opublikowano 6 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Aniu, dzięki! Aż doskonały? To na pewno przesada, ale jakże cieszy! :-) Interpretacja wiersza także, jeszcze bardziej, bo to znaczy, że trafił tam, gdzie miał trafić. :-))) Pozdrowionka.
Oxyvia Opublikowano 6 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Moja Kosia miła! Dzięki za pochwałę wiersza i za rozumienie go. I za to zdanie o tym, że gromadzi się tyle dobra... Pewnie, że nie po nic! :-) Serdeczeństwa.
Zbyszek_Dwa Opublikowano 9 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2010 Właśnie tak, jak Pan Biały więcej chciałoby się wierszy tak napisanych czysto i przenikliwie Pozdrawiam Oxywio :)
teresa943 Opublikowano 9 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2010 Oxy, trafiłaś w moje "kochaństwo" swoim stylem ...jesteś i dlatego kocham - to takie proste, bo to jest właśnie miłość :)) serdecznie pozdrawiam - Krysia
Oxyvia Opublikowano 9 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zbyszku, dzięki za odwiedziny i miłe słowa. :-) Bardzo się cieszę, że i Tobie podoba się mój wiersz.
Oxyvia Opublikowano 9 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Krysiu, Twoja opinia tak napisana dużo dla mnie znaczy, bo wiem, że rozumiesz, czym jest miłość. jeśli mój wiersz w twoim odczuciu oddaje to zjawisko, to znaczy, że spełnił swoje zadanie. :-) Cieszę się ogromnie. :-) Pozdrówka serdeczne.
cezary_dacyszyn Opublikowano 9 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2010 prostota tego wiersza czyni jego przekaz ogólnodostępnym - za to wielkie brawa , bo czasami inni o tych sprawach ... tylko próbują pisać ...
Rekomendowane odpowiedzi