Pan_Biały Opublikowano 4 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Października 2010 są kobiety które z chłopców robią mężczyzn bez zabawek i szybkiej jazdy samochodem można się obejść jak z pustym portfelem mogą cię zostawić i powiedzą że jesteś nic niewart ale nie będziesz płakał nie będziesz nawet patrzył w lustro zrobisz sobie kanapkę posmarujesz ją czymkolwiek obejrzysz boks jeśli jakaś stacja będzie go pokazywać w innym przypadku przełączysz na mecz ligi angielskiej bądź żużel jeśli to kochasz w przerwie zajrzysz do lodówki i przypomnisz sobie że zapomniałeś kupić piwo więc wyciągniesz z barku whisky rozrobisz ją z colą a wtedy Manchester United prowadzi już 1-0 i czekasz na powtórkę aż ona zadzwoni i przypomni że chce zabrać swoje rzeczy i że dziwnie wyszło z tym wszystkim ale ty masz to w dupie z grzeczności przytakujesz i łagodzisz atmosferę w głębi siebie nazywasz ją suką rozłączacie się był nokaut był gol na remis i kraksa na torze ale ciebie nie ma to wszystko jest zgaszone i nic nie rozpali ognia tuż przed północą idziesz na stację benzynową kupujesz czteropak Heinekena i prezerwatywy jeszcze nic nie jest przesądzone
anna_rebajn Opublikowano 4 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2010 Podchodzę do tego teksu trzeci raz :-)). Jest bardzo typowy dla ciebie - mocny, zdecydowany, podany wprost. Trzeba go przetrawić. Malujesz obraz mocnego faceta, który próbuje sobie radzić z tym światem po swojemu. Nastolatki powinny czytać Twoje wiersze jak poradniki psychologiczne na temat facetów, zanim rozwiną wodze fantazji. :-)) A.
Pan_Biały Opublikowano 4 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję Aniu z komentarz z tymi nastolatkami to dobre jest:))) pozdrawiam i najlepszego r
Marek Konarski Opublikowano 5 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2010 "Świat według Kiepskich" - wersja młodopoetycka ? ;)
Zjajami_Baba Opublikowano 5 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2010 podoba mi się, prawdziwe najlepsza jest ta męska końcówka :D
Pan_Biały Opublikowano 5 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jak Kierownik uważa;)
Pan_Biały Opublikowano 5 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. prawdziwie - takiego słowa było mi trzeba:) dziękuję za dobre słowo i czytanie pozdrawiam r
teresa943 Opublikowano 6 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2010 Rafał, namalowałeś realistyczny obraz... mocno, po męsku i dobrze, bo takie też bywa życie serdecznie pozdrawiam - Krysia
Marek_Dziekan Opublikowano 6 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2010 Wiem, że taka forma wypowiedzi w poezji jest absolutnie dopuszczalna, zdarzało mi się czytać wiersze podobnie skonstruowane. ale szczerze mówiąc takie utwory nie rzucają mnie na kolana. Nie podobają mi się bo mam problem kiedy autor przekracza granicę oddzielającą poezję od wypowiedzi publicystycznej. Ale powtarzam, to jest dopuszczalna forma nawet przyzwoicie napisana lecz mnie nie porusza. Pozdrawiam.
Pan_Biały Opublikowano 6 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję Krysiu 90 % tego co w wierszu się wydarzyło wszystko co zapisuję ma odzwierciedlenie w rzeczywistości dokładnie - czasem tak bywa pozdrawiam i najlepszego
Pan_Biały Opublikowano 6 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Poezja to dla mnie łamanie barier, ucieczka przed strachem i ścisłą regułą bycia przywiązanym do określonych reguł, rzyganie emocjami i plucie prawdą. nie zastanawiam się nad formą , mam ją gdzieś, zapisuję jak leci, a że cieknie jak krew z nosa, więc nie tamuję. wszystko musi mieć swoje ujście - słowa, emocje i rzeki. trzymanie ich w ryzach grozi kataklizmem ja szukam ugody z samym sobą dziękuję Marku za wyrażenie opinii pozdrawiam r
Marek_Dziekan Opublikowano 6 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Poezja to dla mnie łamanie barier, ucieczka przed strachem i ścisłą regułą bycia przywiązanym do określonych reguł, rzyganie emocjami i plucie prawdą. nie zastanawiam się nad formą , mam ją gdzieś, zapisuję jak leci, a że cieknie jak krew z nosa, więc nie tamuję. wszystko musi mieć swoje ujście - słowa, emocje i rzeki. trzymanie ich w ryzach grozi kataklizmem ja szukam ugody z samym sobą dziękuję Marku za wyrażenie opinii pozdrawiam r Nie jesteś w łamaniu barier prekursorem, było wielu przed tobą. Ja po prostu nie wiem jak ocenić twój wiersz i nie tylko twój. Akceptuję taką poezję, bo to jest poezja, ale mój entuzjazm jest zdecydowanie umiarkowany, nic na to nie poradzę. Pozdrawiam.
Pan_Biały Opublikowano 6 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Poezja to dla mnie łamanie barier, ucieczka przed strachem i ścisłą regułą bycia przywiązanym do określonych reguł, rzyganie emocjami i plucie prawdą. nie zastanawiam się nad formą , mam ją gdzieś, zapisuję jak leci, a że cieknie jak krew z nosa, więc nie tamuję. wszystko musi mieć swoje ujście - słowa, emocje i rzeki. trzymanie ich w ryzach grozi kataklizmem ja szukam ugody z samym sobą dziękuję Marku za wyrażenie opinii pozdrawiam r Nie jesteś w łamaniu barier prekursorem, było wielu przed tobą. Ja po prostu nie wiem jak ocenić twój wiersz i nie tylko twój. Akceptuję taką poezję, bo to jest poezja, ale mój entuzjazm jest zdecydowanie umiarkowany, nic na to nie poradzę. Pozdrawiam. to, że nie jestem prekursorem to jasne jak piwo i nowo kupione cichy, zdefiniowałem swój pogląd na sprawę i tyle. nie śmiem nazywać się nikim poza Panem Białym na tym forum, reszta to dążenie do zamknięcia pewnych rozdziałów i otwierania nowych drzwi
Anna_Para Opublikowano 6 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2010 Czekałam na drobne zmiany i się doczekałam. Lubię takie Twoje pisanie. Epickie, z sytuacją jak w opowiadaniu, mocno zarysowuje relacje między kobietą a mężczyzną. Facet - twardziel - w środku wrażliwy i wyczekujący, ciągle na to samo, wszak nic nie jest przesądzone! Dobre to jest, Rafale! Cieplutko, Para:)
Janusz_Ork Opublikowano 7 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2010 Rafał, znowu wiersz, który w celnych słowach oddaje życie. Podejście peela do sprawy, tylko częściowo trafia do mnie, ale tylko dlatego, że jestem innym typem. Dobry. Pozdrawiam. J.
Pan_Biały Opublikowano 7 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. drobną zmianą był tylko ort w "niewart" - cóż, jestem kaleką ortografii i interpunkcji;)) właśnie o tym jest rzecz, że jeszcze nic nie jest przesądzone i nawet kiedy wszystko wydaje się klarowne i czyste, jutro może być mętne i brudne, przewrotność jest piękna poezja Rimbauda. wiersze na temat kobiet i mężczyzn prują się ze mnie jak stary sweter dziękuję Anno za dobre słowo, komentarz i czytanie pozdrawiam r
Pan_Biały Opublikowano 7 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to nie jest podejście do sprawy to jest sytuacja w której peel zostaje wyrzucony za (np.)burtę, albo tonie albo stara się dopłynąć do brzegu, walka z swoją słabością i chęć udowodnienia sobie że woda nie jest zbyt zimna cieszy że "celny":) dziękuję za dobre słowo, komentarz i czytanie pozdrawiam r
Fly Elika Opublikowano 7 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2010 Nie przepadam za takim stylem pisania, jednak wywołuje pewien uśmiech u mnie ten wiersz, jak też i inne twoje wiersze, a to z tego głównie powodu, że jeżeli coś wymaga poprawienia dla klarowności choćby, to dlaczego tego nie wskazać pisząc czy mówiąc. Ţo normalne i jak najbardziej ludzkie reakcje na spartaczoną nieraz rzeczywistość. :))) Pozdrawiam
Pan_Biały Opublikowano 7 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. co do stylu, to ja nie dyskutuję, każdy ma inny a co do poprawiania to ja nie jestem od tego, opisuję tylko pewne sytuacje i tyle dziękuję za komentarz i czytanie pozdrawiam r
Fly Elika Opublikowano 7 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. co do stylu, to ja nie dyskutuję, każdy ma inny a co do poprawiania to ja nie jestem od tego, opisuję tylko pewne sytuacje i tyle dziękuję za komentarz i czytanie pozdrawiam r Przepraszam, ale odpowiedź twoja sugeruje, że ja komentarzem nakłaniam do jakiegoś poprawiania lub zarzucam jego braki. Otóż komentuję, recenzuję ze swoim odczuciem jakby ten wiersz, w taki tym razem sposób. Co do samego pisania, to nie jest tylko opisem sytuacji, jest takim samym punktem wyjścia, jak każde wypowiedzenie się piszącego wobec przyjęcia jakiegoś obrazu opisywanej np sytuacji, czyli już jest skonfrontowane choćby ze swoim punktem widzenia, czy też poglądem. W tym aspekcie podlega jakiejś tam opinii już nie wewnętrznej a zewnętrznej. wobec czego reagowanie na pisanie choćby komentarzem ma już wpływ jakikolwiek na własną stronniczość wobec tekstu. Inaczej byłoby zbędne pisanie, a w tym założeniu tworzenie sztucznej bierności, jak pisnie sobie a muzom. Najczęściej z różnych powodów tak jest, albo musi być, co najtrudniej jest skomentować.;)) Niestety Pozdrawiam serdecznie..
Rekomendowane odpowiedzi