Henryk_Jakowiec Opublikowano 30 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Września 2010 Ktoś kto nie zna się na żartach powie, że to jest ironia bo na koźle siedział stangret i namiętnie trzepał konia. Obok konia szła kobyła co pośladki ma otyłe więc na przemian stangret walił i konika i kobyłę. Co dla jednych jest rozkoszą innym może być udręką lecz nasz stangret oba konie najzwyczajniej walił ręką Doszukiwać się pogardy nie zamierzam bo i po co stangret będzie nadal walił konia rano, w dzień i nocą. Taką to już ma profesję i uczucie satysfakcji ja poniekąd niekoniecznie bo ja go widziałem w akcji.
Marek_Dziekan Opublikowano 1 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2010 Bardzo sens skomplikowany, a już zaczęło mi się kojarzyć z ,,Balladą o dwóch koniach" Młynarskiego. Po drugim wersu pomyślałem o zoofilii. Dalej już nic nie rozumiem. Że co, że sadysta?
Henryk_Jakowiec Opublikowano 2 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A nie pomyślałeś czytelniku drogi, że do bicia koni istnieją batogi? Stangret swój zapodział przeto bił czym mógł, a że użył ręki a nie obu nóg widocznie był ludzki miesiąc zaś był luty a stangret na nogach miał nieliche buty i gdyby buciorem skopał koniom zady pewnie by niebawem wyleciał z posady. Pozdrawiam serdecznie HJ
Iza Niebieska Opublikowano 6 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2010 dwuznacznosci - subtelnosci, podtekst bardzo jasny, dwie rece, dwa konie, ale jakie rece, ale jakie konie? Oj, bardzo mi sie podoba twoj wiersz, milego zycze.
Henryk_Jakowiec Opublikowano 6 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Takie dwuznaczności tę zaletę mają, że czytelnikowi także pozwalają na lawirowanie i na grę domysłów chociaż treść nie była upchnięta w cudzysłów lecz gdy popuścimy cugle obu koniom dając wolną rękę pracowitym dłoniom i kiedy te dłonie dopadną konika wtedy taki konik nielicho pobryka a kiedy na koźle zasiada kobieta wtedy taki konik uwielbia stangreta. Serdecznie pozdrawiam HJ
Rekomendowane odpowiedzi