Dorota_Jabłońska Opublikowano 1 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2010 Na deszcz... www.youtube.com/watch?v=0Y8Gjr_v6u4
Boskie Kalosze Opublikowano 1 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mów do mnie jeszcze... cokolwiek lecz do mnie by w deszczu nie zagasł namiętności płomień choćby twoje słowa były i złowieszcze mów do mnie jeszcze... Mów do mnie jeszcze... o łąkach i sianie jakbym teraz jesienią musiał pachnąć za nie i szedłbym do ciebie przez wichry i deszcze mów do mnie jeszcze... Mów do mnie jeszcze... tu tylko tylko tu baśnie prawdy straszne o nosorożcu blue co niebo mi depcze... nic że ciarki dreszcze mów do mnie jeszcze... Mów do mnie jeszcze... każde słowo spiję wargami ucieknę w odsłoniętą szyję przepadnę na zawsze w ich cichym szeleście a ty mów do mnie... jeszcze
Dorota_Jabłońska Opublikowano 1 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mów do mnie jeszcze... cokolwiek lecz do mnie by w deszczu nie zagasł namiętności płomień choćby twoje słowa były i złowieszcze mów do mnie jeszcze... Mów do mnie jeszcze... o łąkach i sianie jakbym teraz jesienią musiał pachnąć za nie i szedłbym do ciebie przez wichry i deszcze mów do mnie jeszcze... Mów do mnie jeszcze... tu tylko tylko tu baśnie prawdy straszne o nosorożcu blue co niebo mi depcze... nic że ciarki dreszcze mów do mnie jeszcze... Mów do mnie jeszcze... każde słowo spiję wargami ucieknę w odsłoniętą szyję przepadnę na zawsze w ich cichym szeleście a ty mów do mnie... jeszcze www.youtube.com/watch?v=jjIIK_rpZxM
Boskie Kalosze Opublikowano 1 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. piosenka zwiewna Nie było cię i nie będzie. Nad miastem pochyla się noc gdy śnię cię w sennym obłędzie łoże znów długie jak rok. Chmury z białych powłoczek kłębią się, więzną w gardle w spiralnych turbanach sprężyny wiercą się w prześcieradle. Śnię cię, że ty śnisz mnie gdzieś śpiąc równie samotna - słyszysz, jak wołam w wietrze? Raz palce raz deszcz w okna aż szara mysz podbiegła w pyszczek łapie kropelki? Jak w swoim śnie krzyczałem gdy zżarł ją kocur wielki? Krzyczałem, aż uciekł sen sprężyny zdjęły turbany - jakże trafić mam teraz do ciebie w swojej sypialni?
Boskie Kalosze Opublikowano 1 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. kolczyki Oriona Jutro, ale nie dalej niż pojutrze, podjadę nocą lśniącym Wielkim Wozem - o, piękna będziesz w Niedźwiedzicy futrze zdjętym dla ciebie rakietowym nożem! W uszach kolczyki z legendy Oriona, w warkocze wpięty Obłok Magellana - Wszechświat dla ciebie, o Błogosławiona złupię i rzucę pod śliczne kolana! Jeszcze, nim dotlą się kosmiczne Troje, miliard lat spędzę na powrót do domu, a gdy w błękitach zostanie nas dwoje, popędzę w diabły cząsteczki fotonu i, byś nie wyszła nigdy z osłupienia - czytał ci będę wiersze praDehnela. www.youtube.com/watch?v=0t4ei1khHPI
Julie Vignon Opublikowano 2 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2010 Boskim Kaloszom: www.youtube.com/watch?v=dBHhSVJ_S6A
Agata_Lebek Opublikowano 2 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I jeszcze to; www.youtube.com/watch?v=5VJCLpvwucg :))
Boskie Kalosze Opublikowano 2 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ciemność jest niczym przy kobietach. Są jak... brzozy: www.poezja.org/debiuty/viewtopic.php?pid=901814#901814
Boskie Kalosze Opublikowano 2 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Śliczne technokratyczne :-) zbytek łaski Tam, w zeszłym roku z pewnym lebiegą, gdzie Hańcza skręca się jak ślepa kiszka, skonstruowaliśmy robota Zbyszka z Bogdańca. Miał być to w pierwszym natchnionym projekcie robot podróżno-kuchenno-pralkowy - jego intelekt stanowiły dziegcie, a obiekt kultu: Krowy Niestety (jak z nami) moi ludkowie - coś było nie tak z robota psyche: oddał już pierwszej spotkanej Krowie satelitarną michę. Drugiej dał dyski, w tym zapasowe, ale już trzeciej: pyska. A czwartą, zanim się spostrzegliśmy zabrał... na letnie igrzyska! Jakby w ogóle nie zwracał uwagi, skąd jest na świecie i Kto go stworzył, że Krowa miała być dlań Aniołem a nie, by z nią cudzołożył! Ja i Bóg wspólnik wpadliśmy w troskę w ekran wpatrując się tępo: - Robot ma w dupie stalowej boskie idee! - A gdzie interes... memento! Wypiwszy jeszcze po dwa, trzy piwa uradziliśmy - Wielcy Bogowie: Zbyszka wygnamy z Naszych Pamięci i zostawimy samemu sobie. Tej nocy ciepły szept wiosny rozszumiał polne drogi, spłynęły nimi między sosny do nieba dziewcząt nogi. Het, w gwiazdach chłopcy śmiali z roziskrzonymi oczami tańczyli twista z pannami, o świcie na ziemię wracali a bocian za nich klecił na łąkach kłamstewko pierwsze - ostatnie - Podziel się ze mną sercem, kochana bo z moim pustym... nie wstanę.
Bachencja_S. Opublikowano 2 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2010 Zagrzebałam się dzisiaj w starych starociach..... Może i Wam sie spodobają. www.youtube.com/watch?v=5XhDHJNuyXw&feature=related www.youtube.com/watch?v=8Oy5J7VoKZU&feature=related www.youtube.com/watch?v=fO8_YuMHduo&feature=related www.youtube.com/watch?v=GGqiwyoYUpM&feature=related A, gdy się na to popatrzy..... Szkoda, że nie można już tego na żywo doświadczyć.....
Agata_Lebek Opublikowano 2 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jedna z moich ulubionych kapel :) Na pocieszenie; www.youtube.com/watch?v=Tiulq8Pi9hs plus www.youtube.com/watch?v=OrXmNWib4Bo
Agata_Lebek Opublikowano 2 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Śliczne technokratyczne :-) zbytek łaski Tam, w zeszłym roku z pewnym lebiegą, gdzie Hańcza skręca się jak ślepa kiszka, skonstruowaliśmy robota Zbyszka z Bogdańca. Miał być to w pierwszym natchnionym projekcie robot podróżno-kuchenno-pralkowy - jego intelekt stanowiły dziegcie, a obiekt kultu: Krowy Niestety (jak z nami) moi ludkowie - coś było nie tak z robota psyche: oddał już pierwszej spotkanej Krowie satelitarną michę. Drugiej dał dyski, w tym zapasowe, ale już trzeciej: pyska. A czwartą, zanim się spostrzegliśmy zabrał... na letnie igrzyska! Jakby w ogóle nie zwracał uwagi, skąd jest na świecie i Kto go stworzył, że Krowa miała być dlań Aniołem a nie, by z nią cudzołożył! Ja i Bóg wspólnik wpadliśmy w troskę w ekran wpatrując się tępo: - Robot ma w dupie stalowej boskie idee! - A gdzie interes... memento! Wypiwszy jeszcze po dwa, trzy piwa uradziliśmy - Wielcy Bogowie: Zbyszka wygnamy z Naszych Pamięci i zostawimy samemu sobie. Tej nocy ciepły szept wiosny rozszumiał polne drogi, spłynęły nimi między sosny do nieba dziewcząt nogi. Het, w gwiazdach chłopcy śmiali z roziskrzonymi oczami tańczyli twista z pannami, o świcie na ziemię wracali a bocian za nich klecił na łąkach kłamstewko pierwsze - ostatnie - Podziel się ze mną sercem, kochana bo z moim pustym... nie wstanę. :-) www.youtube.com/watch?v=qxHz0W2J1H0
Anna_Myszkin Opublikowano 2 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Skoro tak pościelowo, to ja dalej w te piórka, z Goldfrapp: www.youtube.com/watch#!v=rO9KgkopQq0&feature=related
Boskie Kalosze Opublikowano 2 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Skoro tak pościelowo Zaraz pościelowo... raczej wyjściowo :-) W tle słychać stukot kół i pogwizdywanie, a w słowach jesień ale i nadzieję. Śliczne! Agato, pożyczyłem sobie tego linka: www.poezja.org/debiuty/viewtopic.php?pid=901984#901984 i zamawiam w ciemno miesięczny karnet na Twoje "kociołki muzyczne" ;-)
Anna_Myszkin Opublikowano 2 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2010 W zasłuchanej Pomysłodawczyni kociołek i pod liście deptane przez Kalosze - ta, co już zrobiła "wyjście": www.youtube.com/watch?v=--xW8HPJRY0 Jesiennanoc.
Bachencja_S. Opublikowano 2 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jedna z moich ulubionych kapel :) Na pocieszenie; www.youtube.com/watch?v=Tiulq8Pi9hs plus www.youtube.com/watch?v=OrXmNWib4Bo No tak! Trochę mnie to pociesza, ale nie do końca. Najwyraźniej wpadłam w melancholię.... Jesień...... :( www.youtube.com/watch?v=olB7uUTwQCU Też lubię ten Twój kociołek, Agato. Wyobraź sobie, że moja córka ma na imię Agata. :)
Agata_Lebek Opublikowano 3 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. For You :) www.youtube.com/watch?v=mJFmM2gGhqY
Agata_Lebek Opublikowano 3 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Skoro tak pościelowo Zaraz pościelowo... raczej wyjściowo :-) W tle słychać stukot kół i pogwizdywanie, a w słowach jesień ale i nadzieję. Śliczne! Agato, pożyczyłem sobie tego linka: www.poezja.org/debiuty/viewtopic.php?pid=901984#901984 i zamawiam w ciemno miesięczny karnet na Twoje "kociołki muzyczne" ;-) :)))) Mówisz i masz ;))) www.youtube.com/watch?v=dN3GbF9Bx6E
Agata_Lebek Opublikowano 3 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jedna z moich ulubionych kapel :) Na pocieszenie; www.youtube.com/watch?v=Tiulq8Pi9hs plus www.youtube.com/watch?v=OrXmNWib4Bo No tak! Trochę mnie to pociesza, ale nie do końca. Najwyraźniej wpadłam w melancholię.... Jesień...... :( www.youtube.com/watch?v=olB7uUTwQCU Też lubię ten Twój kociołek, Agato. Wyobraź sobie, że moja córka ma na imię Agata. :) Proszę Baś o podanie wieku Agusi, znajdę i dla niej jakiś smaczny kąsek ;))) Na ten moment - sygnaturka; www.youtube.com/watch?v=MNrOPpJXdFs :)
Agata_Lebek Opublikowano 3 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Października 2010 Loreena Mc Kennitt- Tango to Evora www.youtube.com/watch?v=B2UlwFRSOD4 Cesaria Evora feat. Kayah "Embarcacao" www.youtube.com/watch?v=VuhusthsUWM
Rekomendowane odpowiedzi