Nikodem_Ópatowski Opublikowano 9 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Września 2010 najpiękniejsze są miłości, których nie ma* lot bez pilota skrzydeł i powietrza plaża- jak nad Bałtykiem tylko więcej bursztynu fale jakby brąz uwięzione uśmiechy pomarańczy opuszczają skórkizobacz to ja miąższ plaża – jak Na wyspie Mainau** tylko bez kwiatówostatni kawałek chleba rozrzuciłem mewom zostawiły setki piór bym czasem coś napisał --- *Jonasz Kofta **Wyspa kwiatów na jeziorze Bodeńskim *** proszę nie łączyć treści z życiem autora(to jest życie PeeLa)
Nikodem_Ópatowski Opublikowano 9 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Września 2010 dziękuje za pomoc w warsztacie --- Dawniejbezet, Tobie przede wszystkim dziękuje
nikt__wazny Opublikowano 9 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2010 nie podobają mi się gwiazdki, od takich rzeczy są google, a jak już uznałeś za konieczne, to bez gwiazdek, po prostu koment pod tekstem napisac co i jak.. z gwiazdkami jest brzydko druga sprawa, ostatni wers, zgrzytaja mi autotematyczne wstawki, nie wystarczy napisac na koncu żeby tak tego nie odbierać,trzeba tak tekst zrobic zeby tym nie pachniało.. egzaltacyjne slowa w wierszach ktore i tak sa egzaltacja sa po prostu nadmiarem egzaltacji.. to coś jak wyznawanie wiary w kosciele - jakbyś nie wierzyl to bys tam nie siedział - gadanie o tym jest albo hipokryzja albo głupotą ;) w skrocie: słowo "wiersz" w wierszu z zasady nie ma racji bytu
Nikodem_Ópatowski Opublikowano 9 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Września 2010 co do rad dzięki, zobaczymy co inny powiedzą o gwiazdkach... staram się jak mogę pisać mniej ckliwych tekstów nie zgodzę, się , że wyznanie wiary w kościele jest bez sensu!!! pozdro
Tali Maciej Opublikowano 10 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak moja wariacja((-: a wiersz ma coś w sobie pozdr
H.Lecter Opublikowano 10 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2010 opowieści nie widać, bo chodzi po drzewach Tytuł, odkupiłbym za duże pieniądze, reszta zaduszona nadmiarem poetyckich bąbelków...
Nikodem_Ópatowski Opublikowano 10 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Września 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak moja wariacja((-: a wiersz ma coś w sobie pozdr fajna ta Twoja wariacja, "odbąbelkowuje". Jednak nie mogę zwyczajnie skopiować. mimo wszystko odważę się na drobną korektę... serdecznie Nikodem
Nikodem_Ópatowski Opublikowano 10 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Września 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie wystarczy zrozumieć, że bąbelki nie są najlepsze:) Po tym wierszu już o tym wiem, ale czy to wystarczy? staram się je omijać, i szukam...Czasem nie mogę się opamiętać i po prostu muszę wylać ten cały zachwyt nad kimś czy czymś i tak rodzą się te kwiatki. Powtórzę jeszcze raz: będę szukał dzięki za krótki i merytoryczny komentarz Nikodem
janusz_pyzinski Opublikowano 10 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2010 "opowieści nie widać bo chodzi po drzewach"- a ja z Twojego wiersza wyczytałem najprawdziwszą i jedną z piękniejszych-a może to tylko wina drzew,bo zaczynają tracić liści i robi się jakby przejrzyściej pozdrawiam
Tali Maciej Opublikowano 10 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2010 widzę że naniosłeś już małą wariację na temat swojego tekstu, ale lot bez pilota jakoś fonetycznie mi to nie brzmi, tworzy się taka bliska aliteracja, a jednak wiersz na niej nie jest oparty i to tak wyskakuje z szeregu ale to tylko moje subiektywizmy pozdr
Nikodem_Ópatowski Opublikowano 10 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Września 2010 Macieju , ta moja pogoń za ...doskonałością jest chora , chciałbym wreszcie zamknąć ten wiersz:)ale jak widać , muszę to przemyśleć. dzięki za słowo pozdrawiam
Nikodem_Ópatowski Opublikowano 10 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Września 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. bardzo dziękuje za przejrzyste drzewa:) pozdrawiam Nikodem
Łukasz Radwaniak Opublikowano 11 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2010 Podoba się, jest jak skóra, pod którą tętni życie.
Nikodem_Ópatowski Opublikowano 12 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Września 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki, o tym jest wiersz: złudzenie, że coś tętni:) Nikodem
Rekomendowane odpowiedzi