Anna_M. Opublikowano 29 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 będę mruczeć do boga o miskę białego spokoju daj mi garść suchej karmy zabierz w zamian fakty choć nie mam kocich łap błyszczącego refleksem futra
majkaa_m... Opublikowano 29 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 dziwnie wydaje mi się że jest niedokończony, niedopracowany przez co taki trochę karkołomny
Arena Solweig Opublikowano 29 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dlaczego karkołomny ? koty spadają na cztery łapy ! krotki a zatrzymał mnie na dłużej ! 26 słów i kondensacja treści -i wyobraźnia przesuwa ciekawy film... Oceniam bardzo pozytywnie. Pozdr.Arena
majkaa_m... Opublikowano 29 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 oczywiście koty na cztery łapy nie przeczę w wierszu jednak czegoś mi brakuje, ciągle mam wrażenie jakby autorka niedokończyła myśli pierwsza zwrotka (moim zdaniem najlepsza) sygnalizuje sytuację, przygotowuje na ciąg dalszy i nagle urywa... i jeszcze wobec całej myśli drażni rym w środkowej zwrotce może gdyby zapisac to inaczej mruczę do boga o miskę białego spokoju choć nie mam kocich łap błyszczącego refleksem futra w zamian za suche fakty suchej karmy dostaję ......... autorka wybaczy
Ona_Kot Opublikowano 29 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 tym razem zgodzę się majkaą m...(mogę na Ty?) ale nie do końca bo niepotrzebnie jest powtórzenie "suchej" moim zdaniem ale tytuł się spodobał i uważam, że warto dopracowac resztę pozdrawiam
majkaa_m... Opublikowano 29 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 oo tak własnie bez tego drugiego suchego będzie cacy jak najbardziej poprosze na ty :)
Hanna Kilt Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 Czytałam pani lepsze wiersze niż ten, może dlatego tak jakoś nie bardzo... to powtórzenie suchej - suche wydaje mi się zbędne i w ogóle można byłoby nad tym popracować jeszcze trochę, a wyjdzie perełka. pozdr.
Anna_M. Opublikowano 30 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 wyrzuciłam powtórzone "suche", choć początkowo myślałąm, że tak jest lepiej ale chyba jednak nie jest sucha karma i suche fakty - tak było celowo, ale teraz jest chyba lepiej dziękuję
Witold Marek Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 "Sucha karma" jest niezła - w kontekście tego, jak chcę ją (buddyjsko) tu rozumieć. W wersie: "zabierz w zamian fakty" coś bym chętnie zamieszał, poza tym - całkiem szlachetna miniatura, zgrabny supełek mocy istotnie nas wiążących. Pozdrawiam.
Giovannii Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 Bardzo przyjemne mini :) Pozdrawiam G.
Marek Ciućka Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 Ach, Aniu... Cat, Kot i jeszcze Ty do tego... Ale jak jednym słowem określić instynkt kobiecych zachowań? "Kotka" - to dobre słowo. Zwykle to bojownicze stworzenia, jednak czytając "będę mruczeć do boga" znalazłem spokojnego, przytulnego kociaka proszącego o tak niewiele... Uważam, że to bardzo ciekawy tekst.
Rekomendowane odpowiedzi