adam_bubak Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2010 ugiąłem się i kupiłem trochę słów (a miałem nie) część oddaję teraz choćby i na wiersz o boże choćby i na wiatr w sierpniu pachnącym wrześniowym szkolnym porankiem (lekki chłód plus przymglone słońce plus zbutwiały cmentarz za parkowym parkanem) czyli jednak nie wszystko się zmieniło jeszcze nie żyjemy w nieustannej wichurze i powodzi nie wszystkie drogowskazy pozamieniane miejscami nie wszystkie miejsca ruchome jak niektóre święta (ruchome miejsca pochówku) ciągle można przejść miasto na pamięć skręcić ot tak z kłodnickiej w lewo za wiaduktem z pamięci w przeszłość którą zostawiliśmy dokładnie tam przy kolejowej skarpie pod smoczą górą złomowiska wciąż nosimy rdzawą ziemię w butach kieszeniach głowach wciąż to my nosimy ziemię nie ona nas niesie chociaż poczekaj już wkrótce
Magda_Tara Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2010 a jednak tam przepięknie
Anna_Para Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Piękny "wrześniowy" powrót. Lubię to Twoje gadanie. Cieplutko, Para:)
Wilcza Jagoda Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2010 nosiny rdzawą ziemie- oj tak, ciagle wrcamy do przeszłosci, jakby ona miała nas nauczyć rozumu, a jednak.. podoba mi się myśl zawarta w wierszu
Bachencja_S. Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Normalnie - optymizmem zapachniało...... Świetne!
adam_bubak Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nic nie pobije dzieciństwa
adam_bubak Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jak tylko słota i breja pojawiają się na ulicach, wraca wena :D więc tak naprawdę to powrót prelistopadowy ;)
adam_bubak Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. rad jestem zatem i dzięki pozdrawiam
adam_bubak Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję
adam_bubak Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. matko! optymizm? gdzie?! :D wielkie dzięki :)
Bachencja_S. Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Tu: "...czyli jednak nie wszystko się zmieniło jeszcze nie żyjemy w nieustannej wichurze i powodzi nie wszystkie drogowskazy pozamieniane miejscami..." Tu JEST OPTYMIZM! Tak to odbieram. :) A, że ziemia nas....kiedyś.....? Życie. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi