Anna_Myszkin Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2010 (kalendarz(yk) spadł obrazek z błękitem egejskim wrzesień resztki Kolosa odsłonił dioptrie mokły w foliowych kaloszach najbezwstydniej w kontakcie ze sztuką i nad stosem siekanej cebuli na dnie mglistym jak szklanka przede mną ouzo ostrzy wrażenie wschodzące dziś kalendarz o twarzy Heliosa nogi z gliny dopisał miłości "nie widziałam cie już od miesiąca" nie pobladłam nie drzemię po kątach urojenia też chodzą parami
Łukasz Nycz Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Krzaczki, trzeba przeedytować.
Anna_Myszkin Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie mam pojęcia, jak to teraz wygląda - "pomarańczka" znowu zawodzi ;(
Łukasz Nycz Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie mam pojęcia, jak to teraz wygląda - "pomarańczka" znowu zawodzi ;( Teraz jest literówka: widzialam * widziałam.
Anna_Myszkin Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Dziękuję, że mnie z meandrów wiejskiej sieci wywiodłeś, Łukaszu ;))
Grażyna_Kudła Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Tytuł kojarzy mi się z "Rzymskimi wakacjami" i pewnie dlatego poczułam tu posmak przygody, wakacyjnej miłości, wrażeń które przeminęły, a wraz z nimi pamiątki... tracą moc, dlatego tak łatwo je gdzieś zawieruszyć, zaniedbać, bo w życie wkracza codzienność... A może to wszystko było tylko urojeniem? Podoba mi się bardzo klimat wiersza, tak cudownie- wspomnieniowo nastraja. Pozdrawiam, Aniu. Grazyna. :)
krzysztof marek Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2010 tak, klimat jest wyczuwalny co dobrze świadczy o wierszu. a ten fragment szczególnie utkwił:kalendarz o twarzy Heliosa nogi z gliny dopisał miłości pozdrawiam Aniu.
Magda_Tara Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wiesz..nieobliczalne są skutki spadania obrazków u Ciebie i u mnie pociągnęło za sobą wspomnienia.dioptrie mokły w foliowych kaloszach najbezwstydniej w kontakcie ze sztuką i nad stosem siekanej cebuli a to mnie po prostu urzekło wspaniały wiersz jeden z piękniejszych Twoich buziak w dioptriach i cylindrach równocześnie :* i wcale nie od cebuli te łzy? prawda?
Anna_Myszkin Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak, Grażynko, wszystko miało się skurczyć - kalenarz, zapasy ouzo, uczucie i podejrzenie PeeLki , że zostanie samotną mamusią ;( Cieszę się, że Cię zabrał klimatem we własne wspomnienia. Dziękuję pięknie za komentarz i pozdrawiam :)
Anna_Myszkin Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miło mi, że przeczytałeś i klimat zechciałeś wyczuć. Pozdrawiam :)
Agata_Lebek Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Coraz ciekawiej u Ciebie Ann . Błękit egejski - tego jeszcze nie widziałam w wierszu i w życiu - śliczności. www.lumisfera.pl/photo/147848/B%C5%82%C4%99kit+Morza+Egejskiego.html Grecka wódka z wszystkich pamiątek znika chyba najszybciej szczególnie w zestawie z twarzą słonecznego boga ;) Nad stosem siekanej cebuli najlepiej sprawdzają się okulary pływackie ;) Pointa też dobra. P.S. Z muzycznych S.V. znalazłam jeszcze "In Liverpool". Coś pięknego :))) Buźka.
Anna_Myszkin Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ależ się teraz wygrzewam w ciepełku Twoich słów, Magdo :) Łzy nie od cebuli - pomieszane, bo tęsknota z obawą przed kolejną "pamiątką" zlały się w całość ;)) Dziękuję Ci za czytanie i pozdrawiam ciepło :*
Anna_Myszkin Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. (Dziecko mi wyrwało kompa i nie zdążyłam zauważyć, że zagościłaś u mnie, Agatko :( Naprawiam bez zwłoki. ) Odgrzebałam go z "W" i trochę "tuningu" mu zafundowałam. Super, że Ci przypadł błękit egejski - paryski miał w sobie za mało kiczowatości, a kreteński gryzł się z Rodos i zalatywał kretynem za bardzo ;) Dzięki za "coraz ciekawiej" :) PS Nie posłucham sobie dziś, ale pamiętam ten kawałek także ze względu na rewelacyjny tekst. Pozwolę sobie zacytować fragmencik po polsku: "gdy będziesz leżeć na ziemi w czyichś ramionach pewnie połkniesz część jego historii" Buziak :)
Anna_Para Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Z Grecji przywozi się dobre wiersze, jak to widać u Ciebie, Anno. Dziś rozdaję podobasie. Masz. Cieplutko, Para:)
Anna_Myszkin Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Dziękuję za rozdanie - karty bardzo mi się podobają. Pozdrawiam :) PS Chyba skorzystałam na Twoim niedomaganiu dziś albo dobrym nastroju, Aniu - wolałabym na drugim :)
Nata_Kruk Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Anno, czytając pierwsze wersy, miałam wrażenie, że to rymowany wiersz będzie, Dla mnie najwdzięczniejsza druga strofka... wstyd to może, ale nie wiedziałam, co to ouzo.. już wiem... ogólne wrażenie po czytaniu całości pomieszane jednak, sorry. Serdecznie pozdrawiam... :)
Monika_Gromala Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Jak medal za niepotrzebny nikomu armatni wystrzał, co kojarzy się z filmem produkcji amerykańskiej dla szerokiego grona odbiorców.
Witek_Zaborniak Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2010 właśnie piję ouzo i do mnie dociera
Anna_Myszkin Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No nic nie zrobię - wrażenia nie zamaskuję, podając swój słowniczek. Dziękuję, że tu byłaś i poczytałaś. Pozdrawiam :))
Anna_Myszkin Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Skojarzenia są czasem mocno przestrzelone - to był zaledwie zimny ogień. Dziękuję, że tu byłaś. Pozdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi