Fly Elika Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2010 z przebrzmiałej brudem kropli na jeziorze powoli osiadała jedna czysta przejmując transparent z załamanego światła krzywej burty czas wysiąść blask coraz bardziej zakrzywia się jak zwiędły rabarbar czekanie aż zanieczyszczenia wyparują z przelewanego deszczu i mżawek to nonsens na nowo pasowałoby zalepić popękane sito trudno znieść cierpienie i pochlebców błędnego koła błędy można uważać za wybaczone gdy pogwałcone w pokorze z ulepionego ciasta pobratyńców są miejsca bardziej oczekujące choćby za przelewanie z trudami chyba jednak łatwiej sobie poradzić po pionie w poziomie to tak z zapisków zza marginesu :)))
Mateusz Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Fly Elika:Ten wiersz udał Ci się doskonale. Świetnie go napisałaś, że nawet bym się nie spodziewał. Oj, masz taki w sobie ukryty potencjał słowa. Nie marnuj go, tylko pisz dalej. Pozdr. b; J.S
Grażyna_Kudła Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Eliko, nawet sobie nie wyobrażasz jak bardzo dla mnie jest ten wiersz na obecną chwilę. Zmagam się z zalepianiem sita i prostowaniem światła. Wspaniałe metafory. Pozdrawiam, Grażyna. :)
Fly Elika Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Dziękuję, za dobre słowa. Są sita i sita, które się lepiej za wczasu zalepić i dobrze, i te których się nie da, a to jeszcze lepiej. Proste światło dociera, tam gdzie ma dotrzeć, bez prostowania :)).
Fly Elika Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. potencjalnie dziekuję J.S.
Zdzisław_Chciwiec Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2010 ....no to ja " dołożę do pieca " bombowe " pogwałcenie w pokorze " .....od dziś gwałcę w pokorze ( to " ciasto pobratymców " ) ....podoba mi się już sama myśl :)) pozdrawiam
Fly Elika Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. widzisz, może nie gwałtem, jako gwałtem, ale dobra myśl zawsze coś podpowie i rozróżni faktycznie dobre od złego, tak przynajmniej miałam to na myśli w wierszu - bo uczciwość - to nie czas na wyłudzanie /gwałtem, lepieniem, tuleniem ale tym czymś co się wyczuwa w istocie/ pozdrawiam
Fly Elika Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. widzisz, może nie gwałtem, jako gwałtem, ale dobra myśl zawsze coś podpowie i rozróżni faktycznie dobre od złego, tak przynajmniej miałam to na myśli w wierszu - bo uczciwość - to nie czas na wyłudzanie /gwałtem, lepieniem, tuleniem ale tym czymś co się wyczuwa w istocie/ a sama uroda przemija szybko- dlaczego, i kto ją zwróci? pozdrawiam
Zdzisław_Chciwiec Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. widzisz, może nie gwałtem, jako gwałtem, ale dobra myśl zawsze coś podpowie i rozróżni faktycznie dobre od złego, tak przynajmniej miałam to na myśli w wierszu - bo uczciwość - to nie czas na wyłudzanie /gwałtem, lepieniem, tuleniem ale tym czymś co się wyczuwa w istocie/ a sama uroda przemija szybko- dlaczego, i kto ją zwróci? pozdrawiam ...nie cierpię " lepienia " ...wyłudzania, " fałszywego " moralizowania , a już najbardziej typu " jacy ci wszyscy inni to są niedobrzy " , miast zacząć od siebie ....ta .....jeśli chodzi o ostatnie pytanie, to nie do mnie - z petycją wyżej :))) ...hm...jest coś takiego jak akceptacja i przede wszystkim uczciwość względem siebie ( sam bym se amputował z 10 kilo brzunia :))) , ale albo coś z tym robimy, albo nie :)) ...pozdrawiam
Fly Elika Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. widzisz, może nie gwałtem, jako gwałtem, ale dobra myśl zawsze coś podpowie i rozróżni faktycznie dobre od złego, tak przynajmniej miałam to na myśli w wierszu - bo uczciwość - to nie czas na wyłudzanie /gwałtem, lepieniem, tuleniem ale tym czymś co się wyczuwa w istocie/ a sama uroda przemija szybko- dlaczego, i kto ją zwróci? pozdrawiam ...nie cierpię " lepienia " ...wyłudzania, " fałszywego " moralizowania , a już najbardziej typu " jacy ci wszyscy inni to są niedobrzy " , miast zacząć od siebie ....ta .....jeśli chodzi o ostatnie pytanie, to nie do mnie - z petycją wyżej :))) ...hm...jest coś takiego jak akceptacja i przede wszystkim uczciwość względem siebie ( sam bym se amputował z 10 kilo brzunia :))) , ale albo coś z tym robimy, albo nie :)) ...pozdrawiam nie wiem o czym piszesz teraz?:)) śmieszne i dziwaczne, jeżeli nie masz brzucha, to po co sobie amputować? I co możemy zrobić?
Fly Elika Opublikowano 7 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Września 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Rekomendowane odpowiedzi