Cecherz Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Mój anioł stróż ze złamanym skrzydłem leży w kałuży krwi i kwili. Krew menstruacyjna mojego anioła jest jeszcze ciepła lepka jak roztopiona polewa z lukru. Mój anioł stróż podnosi się sam próbuje odlecieć śmiesznie rozbija głowę o ściany.
Marat_Dakunin Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2010 To ciekawe, w zasadzie anioły są bezpłciowe, ale ten rodzaj anioła jakim jest anioł stróż posiada płeć (serio). Zagadka - co/kto może zapłodnić Anioła Stróża? pozdrawiam
Monika_Gromala Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Leżę. Nie stać mnie na konstruktywny komentarz. Leżę sobie.
Marat_Dakunin Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No to ja spróbuję konstruktywniej: "anioł stróż" - niebezpieczna figura, trzeba z nim mocno zakombinować, żeby coś z tego wyszło "złamane skrzydło" - jak wyżej, bez komentarza "krew menstruacyjna" daje chwilę zafrapowania, ale nie wykorzystaną wg mnie Ostatnia zwrotka nie przynosi niczego nowego niestety.. pozdrawiam
Marat_Dakunin Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Spróbujmy tak z aniołkiem stróżem (będzie i krew): (będzie to gniot, ale wg mnie przynajmniej trochę bardziej frapujący): Anioł Stróż brata mego ze skrzydłem na bakier ze sprawiedliwością Wplótł ogon w mój lemiesz - Gdzie byłeś?, pytał językiem Henocha. - Orałem, jak zawsze. Mój brat jest już tylko nasieniem. I tak będzie, dopóki krew nie zaleje wszystkich, prócz synów Noego.
Dorota_Jabłońska Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hahahahahahahahahahahahhaa!!!!!!! Doskonałe!!! Tym razem /obawiam się, że to jedyny taki/ udało Ci się napisać COŚ! pozdro :)
Dorota_Jabłońska Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jest myśl, ale wykonanie wymaga dopracowania. Pozdrawiam :)
Marat_Dakunin Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hahahahahahahahahahahahhaa!!!!!!! Doskonałe!!! Tym razem /obawiam się, że to jedyny taki/ udało Ci się napisać COŚ! pozdro :) Nie...to akurat gniot. Czas tworzenia: ok. 90 sekund. Ale przypomniało mi się coś.. Historię wampirów nawiązującą do tego wierszyka chwilowego przedstawiam na forum w wątku: Dlaczego wampiry przeżyły potop, w dialogu pomiędzy fascynatką gier RPG (Vampire Masqąrade czy coś takiego) a sceptykiem i męska szowinistyczną św. (Św.). :=) pozdro P.S. Przepraszam Autora za te wtręty. Nie jestem trollem. Mi się po prostu za dużo kojarzy (nie tylko z d..)
Bernadetta1 Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2010 nie no...ja sie poddaje:(
Cream Dream Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Wiersz jest obrzydliwy w treści i beznadziejny znaczeniowo. Do tego anioł jest wyświechtany jako motyw. Sio z taką poezją
Marat_Dakunin Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2010 "hahahahahahahahahahahahhaa!!!!!!! Doskonałe!!! Tym razem /obawiam się, że to jedyny taki/ udało Ci się napisać COŚ!" Dorota: problem polega na tym, że można pisać zawsze pod coś. Można pisać paradoksem, można pisać zestawieniami, można pisać zestawieniami, paradoksem i czuciem - klasycznym myśleniem odkrywającym słowa (Jak Lecter). Zawsze można. Ale po co ;-)
nikt__wazny Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2010 wow, kto by się spodziewał że można napisac wiersz o aniele stróżu z połamanymi skrzydłami,
Dorota_Jabłońska Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Marat: pisanie "pod coś" źle mi się kojarzy i rzeczywiście nie sądzę, by z takiego punktu wyjścia zrodziło się coś głębszego/prawdziwego. Cieszę się, że poznałeś mocny smak poezji Lectera :) Nie traciłeś czasu, jednak :) Jeżeli w sposób zakamuflowany /swoim zwyczajem/ próbujesz sugerować jakoby Lecter pisał "pod coś" - zapraszam na ring - rękawice zafunduję. Wiem, że oberwę, ale chociaż ten jeden raz na pewno Ci przyłożę. I jeszcze jedno: /wybacz wycieczki ad personam/ jesteś doskonale przygotowany teoretycznie, praktycznie - słabo.
Marat_Dakunin Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W jakiej sferze? Zresztą tu nie miejsce na tego rodzaju dysk. pozdr.
Dorota_Jabłońska Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W jakiej sferze?Zresztą tu nie miejsce na tego rodzaju dysk. pozdr. Cieszę się, że to zauważyłeś. Początkowo miałeś z tym niejakie trudności i polewałeś strumieniemi erudycji gdzie popadnie :)
H.Lecter Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Wygląda to jak pierwsze próby gimnazjalisty - słabo.
Cecherz Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Wiersz jest prosty i okrutny, to może nie mój najlepszy ale i pieszycie za dużo i bez sensu
Rekomendowane odpowiedzi