Leokadia_Koryncka Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2010 wychodząc zapomniałeś powiedzieć że nie wrócisz zostawiłeś niedopitą herbatę swój zapach w łazience a najbardziej mnie przy oknie liście opadły spadł śnieg wiosną ścięłam włosy kupiłam zasłony w kolorze jaki lubisz ale buty nie pasują już do drogi
krzysztof marek Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2010 tęsknota najbardziej lubi okna i chyba to działa w obie strony... ładne zakończenie z "butowym" motywem. pozdrawiam Leo.
Leokadia_Koryncka Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ...najbardziej, bo okna lepiej widzą niż oczy, w obie strony. Krzyś; dzięki za poczytanie, refleksję i "butowym". pozdrawiam... Leo.
Anna_Para Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2010 "Najbardziej mnie" - proste, i takie wzruszające. Bardzo na tak jestem wobec tego wiersza, Leo. Cieplutko, Para:)
Leokadia_Koryncka Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Aniu, najbardziej prosto, zwyczajnie... Nie leży mi udziwnianie, analogizmy jakieś... :) Dziękuję za ciepło o wierszu:)) Serdecznie, Leo.
Magda_Tara Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2010 a mnie już w W się podobało ;D i...a! niech będzie! ;))))))))))))))) jak wytępić nie chcesz! to niech! buziak, Leo! ;D
Leokadia_Koryncka Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a Ty myślała, że tak łatwo? zzz.... wylazło, gdzieś wlazło i tak wkoło Macieju:)) buziak, Madziu!
Magda_Tara Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a Ty myślała, że tak łatwo? zzz.... wylazło, gdzieś wlazło i tak wkoło Macieju:)) buziak, Madziu! jak nie będziesz się mogła zdecydować: roślinny, morski, czy jaki inny na przykład - konfekcyjny - pomogę wybrać! tylko powiedz! buziak, Leoś! :)))))))
Leokadia_Koryncka Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a Ty myślała, że tak łatwo? zzz.... wylazło, gdzieś wlazło i tak wkoło Macieju:)) buziak, Madziu! jak nie będziesz się mogła zdecydować: roślinny, morski, czy jaki inny na przykład - konfekcyjny - pomogę wybrać! tylko powiedz! buziak, Leoś! :))))))) nie ma sprawy, jak w dym! :)))))))) ... ziaki dwa!
Waldemar Kubas Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Komentarz zostal skasowany przez administratora forum, ze wzgledu na zlamanie regulaminu serwisu. Uzytkownik otrzymal stalego bana.
Oxyvia Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Podoba mi się. Bardzo. Kilka dni temu wróciłam znad Biebrzy. Na tamtejszych bagnach żyje pewna łosza, która codziennie podchodzi do szosy i leży przy niej do wieczora... Dowiedziałam się, że wiosną w tym miejscu jej cielaczek wpadł pod samochód. Widziała to, widziała go martwego, a jednak codziennie czeka z nadzieją na powrót dziecka. Tak mi się to jakoś przypomniało...
Leokadia_Koryncka Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Waldi, nie wszystkie neologizmy bywają do przyjęcia. Podam przykład: zamiast zatraceń, ktoś pisze zapraceń i tak bym mogła wyliczać bez końca... Są i takie, które potrafią zaczarować:)) Dziękuję za odczytanie i miło o wierszu nostalgicznym jakby nie było:) Wieczorowo... Leo.
Leokadia_Koryncka Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Oxy, tak to jest z tym czekaniem, że oczekujesz pomimo iż wiesz, że na daremno. Bardzo mnie wzruszyła opisana przez Ciebie historia, bo ktoś by pomyślał, powiedział, że to tylko zwierzę, a przecież tak bardzo po ludzku przeżywa stratę. Dziękuję za przyjaźnie o wierszu. Cieplutko... Leo.
Waldemar Kubas Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Komentarz zostal skasowany przez administratora forum, ze wzgledu na zlamanie regulaminu serwisu. Uzytkownik otrzymal stalego bana.
Oxyvia Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Oxy, tak to jest z tym czekaniem, że oczekujesz pomimo iż wiesz, że na daremno. Bardzo mnie wzruszyła opisana przez Ciebie historia, bo ktoś by pomyślał, powiedział, że to tylko zwierzę, a przecież tak bardzo po ludzku przeżywa stratę. Dziękuję za przyjaźnie o wierszu. Cieplutko... Leo. Tak. A ja bym powiedziała odwrotnie: że to my czujemy po zwierzęcemu - o ile jeszcze jesteśmy zdolni do uczuć. Słoneczności. :)
Pan_Biały Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. bardzo dobry wiersz, tylko zrób coś z tym wersem liście opadły spadł śnieg najlepiej wytnij, spal, zjedz, cokolwiek, bo psuje za dużo świetnie uchwyciłaś rozstanie prosto, trafnie, bez ściemniania - jeden z lepszych jakie tu ostatnio czytałem najlepszego r
Leokadia_Koryncka Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zawsze musisz mieć rację?:)) Północkowo... Leo:))
Leokadia_Koryncka Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. bardzo dobry wiersz, tylko zrób coś z tym wersem liście opadły spadł śnieg najlepiej wytnij, spal, zjedz, cokolwiek, bo psuje za dużo świetnie uchwyciłaś rozstanie prosto, trafnie, bez ściemniania - jeden z lepszych jakie tu ostatnio czytałem najlepszego r A wiesz Panie biały, że mnie też to uwierało... Teraz jestem pewna i na bank zjem:) W końcu i u mnie coś Ci się spodobało:) Dziękuję panie Rafale? Dobrych snów - Leo.
Leokadia_Koryncka Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Oxy, tak to jest z tym czekaniem, że oczekujesz pomimo iż wiesz, że na daremno. Bardzo mnie wzruszyła opisana przez Ciebie historia, bo ktoś by pomyślał, powiedział, że to tylko zwierzę, a przecież tak bardzo po ludzku przeżywa stratę. Dziękuję za przyjaźnie o wierszu. Cieplutko... Leo. Tak. A ja bym powiedziała odwrotnie: że to my czujemy po zwierzęcemu - o ile jeszcze jesteśmy zdolni do uczuć. Słoneczności. :) Dużo prawdy w tej odwrotności, jednak są jeszcze ludzie o ludzkich uczuciach. Dziękuję za powtórne...:) Dobrych snów - Leo.
Jolanta_S. Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2010 przecież od wczoraj do dzisiaj zdążył się postarzeć i ten zarost... kurcze ładny wiersz :))) zadziwiasz Leo!
Rekomendowane odpowiedzi