Adrian_Poraj Opublikowano 21 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2010 Ptaki czują puchem zapach północnego wiatru ostatnie snopy siana przestają pachnieć cynamonem ziemniaki wystając z ziemi tęsknią za workiem w spiżarni pole namiotowe pod lasem powoli zarasta samotnością
Gość Opublikowano 21 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2010 Z pierwszego wersu zrezygnowałbym z "puchem" - skoro jest mowa o pisklętach to "puch" raczej nic nie wnosi. Nie mogę też jakoś przyswoić sobie obrazu ziemniaków nasłuchujących rżenia traktorów. A całość rozumiem jako pożegnanie z latem ;) Pozdrawiam.
Adrian_Poraj Opublikowano 21 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2010 Może i masz rację ;), trochę zmieniłem i chyba teraz jest OK. Dzięki za poświęcenie uwagi, no i za zrozumienie ;). Pozdr.
Judyt Opublikowano 23 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2010 czytając po dwa wersy- bo tak sobie je jakoś poodzielałam wygląda na to, że siano pachnie cynamonem- niezwykłe! i raczej trudne w rzeczywistości do ogarnięcia(: J. serdecznie
Adrian_Poraj Opublikowano 23 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2010 Można to ogarnąć, tylko trzeba trochę poczytać o biochemii roślin ;). Dzięki za komentarz i poświęcenie uwagi. pozdr.
Rekomendowane odpowiedzi