Emilian Czarny Opublikowano 6 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2010 Przyjdź do mnie naga i święta. Niech czczę twe ciało z rozkoszą. W zadumie snu niepojęta. Do gwiazd mnie zmysły zanoszą. Snów mych obrazem jedynym. W ustach spragnionych kropelką. Często z tęsknoty nieżywym. Udręki mej zbawicielko. Ofiarnym żem i pokornym. Stóp pragnę ślady całować. I drogi słać kwieciem polnym. Nigdy niczego żałować. Przebacz me czyny szalone. A słów niesfornych nie słuchaj. Dla nas wciąż łąki zielone, gdzie skrył się miłosny ruczaj.
Pan_Biały Opublikowano 7 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2010 skojarzyło mi się z mieleniem mięsa kropki psują czytanie nie trafia do mnie takie pisanie archaizmem pozdrawiam r
Wilcza Jagoda Opublikowano 7 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. EEEmiLLL, zmieniłeś Nicka?????
Fly Elika Opublikowano 7 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2010 Czarujące..., byłoby jeszcze bardziej, gdyby każda fraza nie zaczynała się od dużej litery, a ostatnia zwrotka, cóż na cały wiersz to trochę, jak Bam. To moja relacja z czytania, bo wiersz ma walory poetyckie, które lubię. Ciekawi mnie, dlaczego autor przyjął duże litery? Pozdrawiam
Anna_Myszkin Opublikowano 7 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2010 Oj, Leśmianem ładnie powiało latoś ;) Fajnie się czyta taką "poezyję" od serca płynącą, tylko dwukrotnie "-m" zawadza w wersie: "Ofiarnym żem i pokornym". Pozdrawiam ciepło :)
Rekomendowane odpowiedzi