Mateusz Opublikowano 1 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2010 czasem barany liczę po nocach gdy myśl natrętna mi spać nie daje wciąż szukam skutków i jej przyczyny czy moje serce w prawdę odgadnie może nie jestem całkiem bez winy bym spojrzał lepiej w swoje sumienie zajrzał do wnętrza czarnej mej duszy co się w tym kotle dla mnie gotuje jakże ja byłem taki naiwny by wiązać z tobą swoje nadzieje teraz są skutki tego przyczyny że byłem głupi każdy to powie wszak jakie w tobie są ideały co z iskry Bożej wciąż we mnie żyje bo nie wygasły jeszcze pożary które w tym ogniu są ciągle żywe sam siebie pytam dla jakiej prawdy mam czegoś szukać co nie zgubiłem może istnieją gdzieś inne światy co duchem ziemi żyją w naturze
Krzysztof_Kurc Opublikowano 1 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2010 "Się" wydaje mi się zbędne, a nawet nie na miejscu. Pozdrawiam Krzysiek
Mateusz Opublikowano 1 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2010 Krzysztof Kurc:a nie wydaje Ci się, że bez tego - "się"wers straci jedną sylabę i roztroi cały wiersz? Nie zauważyłeś, że jest -10 -sylabowy? Chyba żebym zmieniłbym, ten wers, lub przetasował słowa. Pozrd. b; J.S
Krzysztof_Kurc Opublikowano 1 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2010 Zauważyłem, moja uwaga dotyczy tytułu. Pozdrawiam Krzysiek
Mateusz Opublikowano 2 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2010 Krzysztof Kurc:Jeśli chodzi o tytuł, to masz rację. Pozd.b; J.S
Judyt Opublikowano 2 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2010 "całkiem bez winny?"- a nie "winy"(?) poczytałam.. płynnie się czyyta,J. serdecznie
Mateusz Opublikowano 2 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2010 Judyt:dzięki za wgląd. Pozdr. b; J.S
Rekomendowane odpowiedzi