Baba_Izba Opublikowano 2 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2010 To takie bardzo ludzkie: poszukiwać i błądzić, "to zwiastun tego że nie nauczymy się wybierać", myślę, że nigdy tak do końca nie wiemy - co by było - gdyby. Znamy tylko wybraną, przebytą drogę. Doskonały wiersz, dobra puenta. Serdecznie pozdrawiam - baba
Pielgrzym Ostatni Opublikowano 2 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2010 "zakon zakończeń nerwowych wykańcza wszystko" i "święta prawda nie ochrzciła się we mnie" zabieram do ulubionych A Marek być może ma rację w jednym, w tym że "mysz gwałcąca górę" to sens tego wiersza - czemu nie? Pozdrawiam
Wilcza Jagoda Opublikowano 3 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. / nie lubię takich debat pod wierszami bo rozwijają niepotrzebne dyskusje / zastanawiaj się po cichu nad dwoma wersami albo w ogóle olej to / i bez zbędnych komentarzy poproszę łaskawie / the end nie lubię takich debat pod wierszami bo rozwijają niepotrzebne dyskusje Ty to naprawdę napisałeś... ?! :))) Kuriozum...Tak to jest, z "dobrze zauważalnymi" autorami... ;) czyżby ziarno zazdrośći się wkradło?- tak to odczytuję\ a wiersz trafił do mnie nawet bez wyjaśniających komentarzy, każdy czytaelnik ma prawo do własnej interpretacji... ja tak mam, cmook Tomku!!! Jak twój papug, masie dobrze? żyje? bo mój zaginął :(
Tomasz_Biela Opublikowano 4 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki wielkie za zawsze sytą obecność / t
Tomasz_Biela Opublikowano 4 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. cieszy mnie że odhaczasz sobie kilka słów szczególnie / t
Tomasz_Biela Opublikowano 4 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie lubię takich debat pod wierszami bo rozwijają niepotrzebne dyskusje Ty to naprawdę napisałeś... ?! :))) Kuriozum...Tak to jest, z "dobrze zauważalnymi" autorami... ;) czyżby ziarno zazdrośći się wkradło?- tak to odczytuję\ a wiersz trafił do mnie nawet bez wyjaśniających komentarzy, każdy czytaelnik ma prawo do własnej interpretacji... ja tak mam, cmook Tomku!!! Jak twój papug, masie dobrze? żyje? bo mój zaginął :( dobrze że czasami co nieco trafia ;) a papuga dawno nie mam a tak szczególnie to nie bardzo wiem o co chodzi he ale miałem ale nie mam / t
Marek Konarski Opublikowano 5 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Typowa reakcja, niezbyt lotnej "pani od polskiego" -uczy dzieci klaskać na komendę i nie mając bladego pojęcia, z jakiego powodu te oklaski, nienawidzi wszelkich pytań... Jasio, który chce wiedzieć, to głupek szukający zaczepki ;)
Marek Konarski Opublikowano 5 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie lubię takich debat pod wierszami bo rozwijają niepotrzebne dyskusje Ty to naprawdę napisałeś... ?! :))) Kuriozum...Tak to jest, z "dobrze zauważalnymi" autorami... ;) czyżby ziarno zazdrośći się wkradło?- tak to odczytuję\ a wiersz trafił do mnie nawet bez wyjaśniających komentarzy, każdy czytaelnik ma prawo do własnej interpretacji... ja tak mam, cmook Tomku!!! Jak twój papug, masie dobrze? żyje? bo mój zaginął :( Czy przeczytanie paru prostych zdań ze zrozumieniem, to zadanie ponad ludzkie siły... ? ;) Dlaczego mnie to nie dziwi, jeżeli tak jest... ? ;)
Rekomendowane odpowiedzi