Pielgrzym Ostatni Opublikowano 23 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2010 Przecież to nie ma znaczenia Ile jest w nas kamienia A ile zbożnego westchnienia Ważne są chwile zbyt krótkie Zmysły i decyzje rzutkie Szczegółów krople malutkie Za to nam życie odpłaca Stanem permanentnego kaca
Oxyvia Opublikowano 24 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2010 :-))))) Nie jestem pewna, czy nie ma znaczenia to, o czym piszesz w pierwszej strofie. Im więcej w nas "zbożnego westchnienia", tym większy kac po rzutkich decyzjach i zbyt krótkich chwilach zmysłowych. ;-) Fajny wiersz. Dobrze, że pozbawiony odautorskich ocen i moralizatorstwa - czytelnik zostaje sam ze swoimi kacami i sam sobie musi odpowiadać na powracające pytanie, ile w nim kamienia, a ile westchnienia, i czy ta lub owa decyzja warta jest późniejszego kaca, czy raczej nie.
Dorota_Jabłońska Opublikowano 24 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2010 Bardzo mi się podoba takie widzenie :)
6 kilo Opublikowano 24 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2010 a ja Piotrze jestem oczarowany, pozdrawiam, jacek.
Pan_Biały Opublikowano 24 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2010 taki to wierszyk tylko, przeczytać i zapomnieć pozdrawiam i czekam na wiersz r
Ela_Ale Opublikowano 24 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2010 Ten "takitowierszyk" jest nie do zapomnienia. Świetny. Dowcipny, ale i refleksyjny. Wolę w nas mniej kamienia, a więcej westchnienia. Fakt, że czasem za rzutkość decyzji płacimy kacem Tak widać, musi być. I dobrze. Pozdrowienia, Piotrku. E.
Marek Konarski Opublikowano 24 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2010 Przecież to nie ma znaczenia Eee tam... skoro jest kac, to ma znaczenie :)
Zbyszek_Dwa Opublikowano 24 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2010 Ciekawy problem poruszasz Pielgrzymie Twardość w nas jest ważna, ale zbyt wiele jej wzbudza często "kaca" tak to zauważam Pozdrawiam
Anna_Para Opublikowano 24 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2010 Podoba mi się. Masz rację z tym kacem, oj, masz! :) Cieplutko, Para:)
Pielgrzym Ostatni Opublikowano 24 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No właśnie i tu autor jest w konflikcie z PL :) Pewnie, że ma znaczenie to co w pierwszej strofie, dlatego autor dał taki złośliwy tytuł :))
Pielgrzym Ostatni Opublikowano 24 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Szczęściem są mechanizmy obronne. Po ich zastosowaniu wraca pogoda i dobry nastrój, a w nocy śnią się róże. pozdrawiam:) A Dziękuję, a róże rzeczywiśce niech śnią mi się codziennie a zwłaszcza ta moja ulubiona
Pielgrzym Ostatni Opublikowano 24 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. przewrotne?
Pielgrzym Ostatni Opublikowano 24 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Jacku
Pielgrzym Ostatni Opublikowano 24 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ejże, Biały Panie, chyżo przerączyłeś na swym pegazie ponad lasem, a zatrzymaj się i wejdź między drzewa...
Pielgrzym Ostatni Opublikowano 24 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :)) o , i ten komentarz bardzo mi się podoba. Odpozdrawiam ciepło
Pielgrzym Ostatni Opublikowano 24 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Marku, jesteś na dobrej ścieżce dziękuję za zatrzymanie się na chwilę
Pielgrzym Ostatni Opublikowano 24 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I tak też można i zgadzam się, że problem arcyciekawy, można o nim wiersze-rzeki pisać, a ja tylko takie bajorko ale dość głębokie żeby się schłodzić w gorączce pozdrawiam
Pielgrzym Ostatni Opublikowano 24 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jak para , to musi być cieplutko :)) dziękuję bardzo za podobanie
Oxyvia Opublikowano 25 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No i właśnie tak myślałam. :-)
Nata_Kruk Opublikowano 25 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2010 Pielgrzymie... przeczytałam i zostawię w pokoiku mazurskie pozdrowienie... :)
Rekomendowane odpowiedzi