halcia Opublikowano 19 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2010 Dziesiątego maja dziesiąta czterdzieści tą datę na zawsze w sercach swych umieści i mama i tata i babcia z dziadziusiem bo dobry Bóg zesłał córeczkę i wnusię Ta maleńka miłość pod sercem wyrosła oby nam pociechę i szczęście przyniosła ona jak roślinka z pąka w kwiat sie zmieni musi przetrwać wiele zim lat i jesieni O Panno Majowa Matuleńko droga wyjednaj jej łaski u dobrego Boga niech w szczęściu i zdrowiu rośnie na pociechę obdarz ja miłością siłą walki z grzechem Tobie na chrzcie świętym ja ofiarujemy boś Ty dobry pasterz o tym dobrze wiemy a gdy w życiu przyjdzie nawet jaka trwoga zawsze to co Boże powraca do Boga
Nata_Kruk Opublikowano 19 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2010 Naprawdę pięknie poprowadzony wiersz... jest w nim tak ciepło, przytulnie i spokojnie... bo tylko taki świat powinniśmy budować nowo narodzonemu dziecku... Dobre, wymowne zakończenie. Pozdrawiam... :)
M._Krzywak Opublikowano 20 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2010 Dwa ostatnie wersy są niesamowite (nie wiem, czy nie przez przypadek, bo praktycznie całość jest w konwencji takiej aż nazbyt przesadzonej liryki). Reasumując - dwa ostanie wersy do zapamiętania, reszta do wymiany. Pozdrawiam.
halcia Opublikowano 20 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2010 Moi kochani serdecznie dziekuje za cieple slowa a panu Krzywakowi powiem ze mile mnie zaskoczyl bo chyba pierwszy raz cos w moim wierszu mu sie spodobaklo.Buziakuje.
Wilcza Jagoda Opublikowano 21 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2010 taki okolicznościowy, pozdrawiam halusiu
Rekomendowane odpowiedzi