Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

z przesadą spadły z drabin
nasze chcielibyśmy dziecięce ciała
leżą nad nimi metale rury
rdze gwiazdy
ten plac zabaw w pogardzie ma
nasze chcielibyśmy radosne twarze
leżą nad nimi pręty skręty
poręcze szczepy

wali się świat za światem
czynnik to kleszcz niedomkniętych niedotkniętych
ust i przepadłe przypadłe szanse chcielibyśmy milczeć lecz
leżą nad nami gotowe słowa
zimne
pomalowane wesołą farbką
co jak kapok je trzyma nad wodą
w nasz chcielibyśmy już rwący
akwen

Opublikowano

nie trzeba było się huźdać na bramce od nożnej! to by nie leżały rury nad nimi?
a chociaż nic im nie połamało?????
nie połamało, bo pisze ładny wiersz
i inne ładne wiersze
podoba się, chociaż taki tajemniczy
oj, też chciałabym, chciała... czyli każdy tak ma.
:))

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

właśnie ja tę tajemniczość chciałbym wyeliminować, jak to zrobić?
zdrówko i dzięki za wizytę,
Jimmy

:)))))))))
mam pomysł!!!!!!!!!!
przestań mówić: zdrówko!

zdrówko tak ja piwko
wtajemnicza w byty niedościgłe
sie nie zmieniaj
bo Ci zęby powybijam
sukcesywnie
Opublikowano

Ja mam Jimmy awersję do inwersji, jest to pretensjonalne, ale czasem poezja jest w ogóle cała "w pretensjach", i niech tam! Poza tym- słabszych ogniw nie widzę! Ale co Ty mię pytasz??? A co, ja się znam? Nie znam się na poezji! Cieplutko, Para:)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

wrażenie sama nie wiem? poważnego tematu, a tu jakoś tak leci jak te rwące, lekko i cholernie szybko... zmiata wszystko a chciałoby się, no aż krzyczeć STOP!!!
NIE ZALEWAJ DOŚĆ!!!

no i zdrówko jak ostatnio :)))

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Robert Witold Gorzkowski   dotykasz tutaj  klasycznego napięcia między naturą a autokreacja i pokazujesz, że człowiek może przywdziać maskę wilka, może nauczyć się gestów drapieznika, lecz jeśli jego świadomosć pozostaje "barania”, to egzystencja rozpada się na pozór i prawdę !!!   a spolegliwosć staje się nie cnotą, lecz ontologicznym pęknięciem między tym, kim się jest, a kim chciałoby się byc .   wiersz napisany z poetycką ironią i oczywistą odwagą.   bardzo dobry.  
    • co to jest szczęście jak je mierzyć czy jest zawsze czy jest wszędzie   gdzie go szukać a może ktoś  na targu sprzedaje ciekawe po ile   co trzeba zrobić żeby zadziałało co się stanie gdy go nie będzie   czy  świat stanie się mniej szczęśliwy czy człowiek sobie bez niego poradzi   takie dziś o poranku przy małej czarnej zaczęły  rozmawiać ze mną  myśli
    • @Robert Witold Gorzkowski   raczej nie.   starałem się przedstawić odwrócony proces kreacji.   anty-geneza tradycyjnych opisów stworzenia.   nie prowokacyjny wobec teorii Boskiego stworzenia świata, tylko ukazujacy stworzenie z przesuniecia  perspektywy.   to jest anty-geneza, ale w znaczeniu twórczego namysłu, nie negacji.   to kosmogonia bez kazania .       @andrew   Twój głos to świetne forum do rozmyslań.   do poszerzenia widzenia poza horyzontalnego wobec teorii zaprzeczeń Boskiemu ładowi.   dzięki wielkie :)  
    • @Berenika97 No normalnie zaniemówiłam... To jest idealna dynamika między dwojgiem ludzi, gdzie jedna strona jest burzą, a druga nie boi się zostać porażona przez piorun. Może nie jest to najlepsze porównanie, bo bycie porażonym przez piorun raczej nie jest pozytywnym doświadczeniem, więc na potrzeby tej metafory dopowiem, że człowiek w tej sytuacji nie jest człowiekiem, a polaną, po której energia spokojnie rozchodzi się po ziemi. Przepiękny jest twój erotyk, bardzo mi się podoba i przemawia do mnie taki obraz relacji. Nie spodziewałam się, że będzie mi dane przeczytać dzisiaj coś co będzie tak bliskie moim uczuciom :) Dziękuję Bereniko :)
    • @iwonaroma   Nie domyśliłabym się, że chodzi o cień. Stalker budzi we mnie zupełnie inne emocje. :)  Pozdrawiam. 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...