Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

I bardzo dobrze Anno że wyciągasz na wierzch swe ciekawe pisanie .
Mi ten wiersz bardzo przypadł .
Bardzo ciekawie i pouczający - zmusza do refleksji nad minionymi chwilami które
coś po sobie pozostawiają .
pozd. i życzę pogodnej nocy
Opublikowano

:)))))))))
zwłaszcza Mara superStara! świetny pomysł na drugi nick! i koniec nudy! dzięki za podrzucenie!
:)))))
;D Anka! zgłaszamy do Urzędu Patentowego, co by nie ukradli!
Opublikowano

Krzysiu: Dziękuję wdzięcznie, bardzo się cieszę, że doceniasz dojrzałe wino! Młode wino... bywa zdradliwe do znudzenia. Wierszyk - żarcik się podobał, i to najważniejsze! Cieplutko, Para:)

Opublikowano

Doroto, cieszy mnie, że doceniasz lekkość wyliczanki. Pozdrawiam, wpadaj, będę wyciągać z kufra te starocie i pokazywać, bo mi szkoda, żeby poprzepadały, a są gdzieś na orgu: na bezlimiciu, i w warsztacie. Zbieram na równy stos. Dzięki, cieplutko, Para:)

Opublikowano

Marianno! Cały wiersz jest przymrużeniem oczka! Ten "świr" jest też pieszczotliwy! To sprzeczka stęsknionych. Nie ma tragedii, spójrz, zbyt lekka forma, aby było gorzko. Chociaż...zdarzały mi się "wyliczanki" przez łzy! Ale ta na pewno nie jest! Cieplutko, Para:)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Dekaos Dondi "Tak, drzewa żyją i są żywymi organizmami, które rosną, oddychają i przeprowadzają fotosyntezę, podobnie jak zwierzęta. Składają się z komórek, tkanek i organów. Różne gatunki drzew mają różny potencjał życiowy – niektóre, jak mamutowce, mogą żyć tysiące lat, podczas gdy inne, na przykład brzozy, żyją krócej, do około 100 lat." - AI     Łabędzie żyją średnio około 12 lat, ale mogą żyć znacznie dłużej, w zależności od gatunku i warunków życia. Najstarszy znany łabędź dożył wieku 40 lat, co pokazuje, że przy sprzyjających okolicznościach mogą osiągać wiek nawet 3-4 razy dłuższy od średniej.  - AI    Drzewa i łabędzie, interesujące skojarzenie. Łabędzie żyją krócej! Pozdrawiam! 

• @Starzec Pośrodku kwitnie cierpliwość, Rośnie mądrość z niewiedzy, A każdy krok w poszukiwaniu To już część wielkiej podróży.   Chyba trochę za poważnie wyszło.

Ale pozdrawiam z uśmiechem. :)
    • @Gosława Twój wiersz jest bardzo sugestywny. Najpierw dostrzegam chłód, nieprzyjazny krajobraz. A potem wiersz zmienia ton na cielesny, brutalny, intymność jako straszne doświadczenie. "Wokół nicość jak wykrawana cząstka ze świata / mówią wejdź w siebie głębiej / rozpoznaj wroga / nazwij” - jak wezwanie do zmierzenia się z traumą, samotnością, pamięcią? Bardzo ciekawy, zatrzymał i przypomniał mi pewne sceny z roku 1945, gdy sowieci panoszyli się na ziemiach dzisiejszej Polski.  
    • @Annna2 Dla mnie wiersz jest świetnym komentarzem do relacji międzyludzkich i ich materialnych aspektów. To, co początkowo wyglądało na smutną historię, okazuje się być zabawnym dowcipem. Stworzyłaś świetną ripostę na typowe męskie żale i groźby i to w doskonałym stylu! Świetny! 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...