Wilcza Jagoda Opublikowano 19 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2010 pogubiłam myśli we wczorajszym śnie kwitnąca weszłam w świat klepsydry odwrotnie posypały się ziarnka zamknięte w mojej głowie wiek ma swoje racje bytu prawda brzmi okrutniej niż gołe słowa przemoczone rosą pozwala poczuć wygnanie z raju
Oxyvia Opublikowano 19 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2010 Fajny wiersz o wchodzeniu w przekwitanie, chociaż kończy się tragicznie i patetycznie, ale tez odbieram to troszkę jako przymrużenie oka. ;-) Tylko te dwa wersy mi trochę zgrzytają, bo nie widzę tu sensu poza aliteracją: "tumany kurzu wiem powiecie wiek ma swoje prawa" - tylko "wiek" ma tu swoje prawo bytu. :) Ale też nie wiem, czym łączy się z kurzem i tumanem - zanik pamięci? wzroku? - ej, jeszcze nie jest tak źle z nami! Buziaki, Jaga!
Magda_Tara Opublikowano 19 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2010 czasami tak idzie w złe myśli, że wiek! co tam wiek! DWUDZIESTY PIERWSZY!!!! młody! sie nie martwij! buziak! dobry, choć smutny :))
Wilcza Jagoda Opublikowano 19 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2010 kochane moje, macie rację, to chwilowe demencje :P hahahahahaha buziaki szczere OXy, Madziu, z przytupem :)))
Fly Elika Opublikowano 19 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2010 Bezlitosny wiersz, krótko ujmując, czemu autor/ka tak dosadnie to wierszem wbija, ma w tym jakiś cel przez porównanie zmierzające do puenty, jednak niektóre wersy ciekawie, a niektóre mniej czy pesymistyczny odbiór osiągnięty, dla mnie nie, ale coś daje do myślenia pozdrawiam
Wilcza Jagoda Opublikowano 19 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. HIHI ELIKO, WIDAC MA W TYM CEL... skoro coś daje... bo to widzisz za grzechy zostaliśmy wygnani z raju ... itede pozdrawiam ciepło i SŁONECZNIE, w końcu wyjrzało po 2 tygodniach zachmurzenia
Waldemar Talar Opublikowano 19 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2010 Witaj Jagodo - wiersz faktycznie daje do myślenia . A to znaczy że spełnił swe zadanie . Bardzo ciekawy i rzeczowy wiersz mimo smutku którego w nim nie brakuje . pozd. serdecznie
krzysztof marek Opublikowano 20 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2010 wiersz do przemyśleń czytającego, zatrzymuje. warto nawet na chwilę. pozdrawiam Jagodo.
Dorota_Jabłońska Opublikowano 20 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2010 Ładnie to zestawiłaś Jagodo. Jeszcze sobie poczytam razy kilka :)) Pozdrawiam :)
Pan_Biały Opublikowano 20 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. bardzo dobry Jagodo a pierwsza strofa cacko gratuluję i pozdrawiam r
Wilcza Jagoda Opublikowano 20 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2010 oooo, bardzo dziękuję kochani za takie miłe słowa, nie spodizewałąm się, i sorki , że nie komentuję u mnie nie działa net, jestem na występach koleżeńskich ;P pozdrawiam i miłego wszystkiego
Kikus Dzikus Opublikowano 21 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2010 Jagódko dobry z Ciebie obserwator, komentator i dekorator pzdr:)
bruno seping Opublikowano 21 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2010 niemal memento mori... bardzo dobry. daje w łeb klepsydrą. pzdr:)
cezary_dacyszyn Opublikowano 22 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2010 U K Ł O N Y . Za temat . Za wiersz . Za celująco ! :-)
teresa943 Opublikowano 22 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. podzielam opinię Bruna :):) serdeczności, Jagódko - Krysia
Rekomendowane odpowiedzi