Pan_Biały Opublikowano 18 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. czasem trzeba spaść żeby się podnieść, a przede wszystkim trzeba robić/pisać swoje;) i być sobą dziękuję Madziu nie spodziewałem się tak dobrego odbioru, dlatego tym bardziej jest zadowolony z tylu dobrych słów od Was - dzięki bardzo pozdrawiam r
Oxyvia Opublikowano 18 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2010 Szczerze powiedziawszy... nie rozumiem tej przypowieści. Być może po prostu mówimy innymi językami, innymi skojarzeniami i obrazami. Może jeszcze wrócę. Pozdrawiam. Oxy.
Janusz_Ork Opublikowano 19 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2010 Cześć Biały, nie będę Ci śpiewał hymnów, bo to inni już zrobili. Wiersz jest rzetelny, jak to zwykle u Ciebie bywa. Co do treści i interpretacji - no cóż każdy ma swoją, ja także. Nie potrafię się zgodzić z pierwszym wersem pierwszej zwrotki. Obojętnie jak bym tę zwrotkę nie "przycinał", nie mogę się zgodzić z trścią pierwszego wersu. Może dlatego, że akurat czytam pewną rozprawę Jean-Jacquesa Rousseau, który ma diametralnie inne zdanie dotyczące problemu "genezy". Ale może ukryłeś tu coś czego nie potrafię sie doczytać. Pozdrawiam. Janusz
Pan_Biały Opublikowano 19 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. językiem mówimy tym samym, może inaczej widzimy słowa dziękuję za czytanie Oxy - dla mnie jest nagrodą pozdrawiam r
Pan_Biały Opublikowano 19 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. czyli z genezą nie zgadza się Rousseau, no tak to mądry facet był;)) nie będę wybebeszał, niech się wersy bronią same dziękuję za czytanie i doszukiwanie się czegoś u mnie, to cieszy że stwór zachęca do głębszej analizy pozdrawiam r
Fly Elika Opublikowano 19 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2010 Nie można przejść obojętnie wobec tego co w wierszu, skłoniło mnie to do kilkakrotnego przeczytania, do zastanowienia i tych myśli powiązanych m.inn. co w wierszu niekończących się również, tak dobrze napisany Panie Biały, że trudno coś zmienić, jedynie o weryfikację zamysłu autora warto się pokusić, na tę przestrzenność obrazowość utworu pozdrawiam
Pan_Biały Opublikowano 20 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję za zatrzymanie się i komentarz najlepszego r
bruno seping Opublikowano 20 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2010 kurczę, czy oglądałes reklamę ery z krysią? bo właśnie zrobiłem podobną minę, jak ona po pytaniu: co dla ciebie, krysiu?... - yyyy- ten wierszol to najlepszy zestaw:) pzdr:)
Waldemar Talar Opublikowano 20 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2010 Witaj Rafał - wiersz zaskakuje pod każdym względem . A zakończenie - żywopłotem marzeń - jeszcze głębiej niż można . Bardzo trudny lecz prawdziwy wiersz . Pozazdrościć tylko pozostaje takiej weny . z poważaniem Waldemar
Pan_Biały Opublikowano 20 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. mało oglądam tv, a już w szczególności reklamy mijam z daleka, ale może kiedyś trafię, chętnie zobaczę tą minę;)) dzięki za komentarz pozdrawiam r
Pan_Biały Opublikowano 20 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję Waldku za wgląd i czytanie jeśli zaskakuje to dobrze:) pozdrawiam i najlepszego r
cezary_dacyszyn Opublikowano 21 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2010 teraz buduje się osiedla ogrodzone żywopłotem marzenia są jak ośmiornica i nie plamią prześcieradeł ^ toż to najprawdziwszy kunszt sztuki architektonicznej :-) W tym wierszu rzecz jasna . Ukłony i gratulacje !
Pan_Biały Opublikowano 22 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję Cezary ps. rzuciłem budownictwo na IV roku:) pozdrawiam r
Rekomendowane odpowiedzi