Aleksandra Głuszkowska Opublikowano 17 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2010 ***„Ha! Co widzę? Piękna Ofelia! - Nimfo, w modłach swoich Pomnij o moich grzechach.” W. Shakespeare mówią że sowa jest córką piekarza mądrość przychodzi o świcie mój książę o słodki książę czy już mnie nie kochasz choć splatam włosy i rozplatam palce popatrz: rozmaryn orliki i ruta kochany książę którego nie było mój śliczny książę dla ciebie by fiołki ale powiędły już dawno na grobach jest tylko ruta rozmaryn i groza jest szlam i jest muł i jest kurz i jest brud posiniałej ręki z nagła trupi chłód i mokra lepkość poszarzałych włosów 1
Vica Opublikowano 17 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2010 nieźle jest, choć ja bym postawiła na rozplecione nogi, urocza ta gnijąca panna młoda bardzo ciekawe początki [ o ile to początki rzecz jasna] pozdrawiam i czekam na następne klaudia
Kikus Dzikus Opublikowano 17 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2010 W dzień, gdy najsilniejsza światła moc Ma miłość się ukrywa, bo jest sową Nigdy, nigdy się nie dowiesz, jak wielki to ptak Bo w twym sercu gniazdo wije, wije wróbel tak mi się skojarzyło:) Ogólnie wiersz odbieram jako średni i również czekam na inne. pzdr:)
Aleksandra Głuszkowska Opublikowano 17 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2010 No cóż, może potem będzie lepiej:) Dzięki za komentarze.
Anna_Para Opublikowano 17 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2010 Bardzo dobra parafraza stanu szaleństwa Ofelii. Niewiele zresztą odbiegasz od nastroju z "Hamleta", i doskonale utrzymujesz się w stylu. Będę z przyjemnością śledzić Twoje teksty. Pozdrawiam, Para:)
HAYQ Opublikowano 17 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jak dla mnie, trochę za dużo tych ozdobników: "o słodki książę, kochany książę, mój śliczny książę", jakby książę (którego nie było) pełnił rolę wypełniacza. :) lubię teatr, ale zbyt tu teatralnie, jednak. Może następnym razem. Pozdrawiam.
Pan_Biały Opublikowano 20 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. szukasz klimatu Mistrza i dobrze, ale jak dla mnie zbyt napompowałaś wiersz, patos się leje z wersów czekam kolejnych pozdrawiam r
bruno seping Opublikowano 20 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ooo, mi tez się podobają rozplecione nogi ofelii. trochę mdły poczatek, potem lepiej. wolałbym, żeby cały wiersz był w klimacie "lepiej". pzdr:)
Rekomendowane odpowiedzi