teresa943 Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2010 blada poświata w historii dwojga wyposzczone dni duszą płacz posrebrzany tysiącem iskier parzy wyrozumiała ziemia garnie wnętrze rozgrzane ogniem płonę chcę rozedrzeć niemoc wykrzyczeć całą rozpacz tak głośno żebyś usłyszał narastający strach na próżno milczący świt przędzie pozorny balans w maratonie łez topię obawę czy kiedykolwiek wpłynę na morze nadziei czekam
kasia.mała Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2010 czytałam na warsztacie i tam powiedzmy że w porządku, tutaj jednak tylko ostatni wers i i nawołując do ostrożności i nie za dużej pewności bo, sroczka jak niżej .... no :))) co dalej postęp to sprawiedliwość
Jadwiga_Graczyk Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Dla mnie super, ładnie, zgrabnie poprowadzona puenta na duże TAK. serd.pozdr.
Schmetterling Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Bardzo ładny wiersz, zwłaszcza koniec i puenta.
zak stanisława Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Krysiu, tym razem jakoś mam wąty, że za bardzo wydumałaś metafory, nie wiem, może się starzeję :) pozdrówki serdeczne
Magda_Tara Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2010 czy poetki tak mieć muszom ??????? oj smutno tu i tęskno i wołaczo: przyjdź! kochaj! każdemu tak???? phi. jakąś milongę zatańczyć, szampana wypić! buziak, Kryś! przyńdzie! będzie dobrze :*
Oxyvia Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Ładny wiersz, pełen bólu z powodu braku miłości. Pozdrawiam, Krysiu.
teresa943 Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kasiu, miło, że jeszcze tu zajrzałaś. Co dalej? Po prostu...nadzieja! Dziękuję. :) Serdecznie i ciepło - Krysia
teresa943 Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Jadziu! Miło, że tak odebrałaś. Dziękuję. :) Serdecznie pozdrawiam - Krysia
teresa943 Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj! Chyba po raz pierwszy u mnie gościsz? Miło mi :) Cieszę się, że "wysupłałeś" to, co najważniejsze. Dziękuję. :) Serdecznie pozdrawiam - Krysia
teresa943 Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Krysiu, tym razem jakoś mam wąty, że za bardzo wydumałaś metafory, nie wiem, może się starzeję :) pozdrówki serdeczne ech, Stasiu, czasem tak bywa, kiedy autor chce "uzewnętrznić" to, co czuje...czasem jest to zrozumiałe wyłącznie dla niego, jednak w tym wierszu jest jeszcze coś, co można nazwać "drugim dnem"... sorry, że ten wiersz wydaje się "wydumany", choć do bólu jest autentyczny... dziękas, że zajrzałaś :-) cieplutko pozdrawiam - Krysia
teresa943 Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. myślę, że te liryczne poetki tak "majom", ich życie "wołacze i tęskne" płodzi...nadzieję, z której czerpią i rozdają garściami innym...spragnionym :)))) peelka też wierzy, że ..."przyńdzie" i wreszcie przytuli, musi być dobrze :):) dziękuję Madziu *D buziak!
teresa943 Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miłość jest tym, czego każdy najbardziej potrzebuje. Można mieć niemal wszystko, ale gdy brak miłości, człowiek czuje się nieszczęśliwy. Ból tęsknoty czasami wypływa z oddalenia...jest miłość ale boli rozłąka ... Dziękuję, Joa. :-) Serdecznie pozdrawiam - Krysia
Oxyvia Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Jeśli jest miłość, to da się przetrwać każdą rozłąkę. Ale rozumiem ten ból. Wytrwałości życzę Peelce. I wielkiego szczęścia przy powitaniu.
Dorota_Jabłońska Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Jestem Krysiu i znajduję, i zbieram :) i pozdrawiam, oczywiście :)
Smutek_Jan Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Dobry wiersz, puenta super, nie martw się Krysiu ja ciebie Kocham! pozdrawiam
Pan_Biały Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2010 będzie dobrze, musi być, inaczej się nie da jak to u Ciebie - równo pozdrawiam r
6 kilo Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Krysiu, taki inny od Twoich słowem malowanych, z klimatem ciepła, wonności i wolności, smutny, krzyk z wiersza burzy krew, melancholię zdarzeń, och Krysiu, cieplutko, jacek.
Bolesław_Pączyński Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Całość jest dobra,lubię Twoje utwory. Gdy się w łez rozpaczy tonie kiedy barwy traci świat, spójrz nadzieja nadal płonie nie zdmuchnie jej żaden wiatr. Serdeczności Krysiu:)
Marcin B Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Końcówka jakoś najmniej. To morze nadziei, sama wiesz. Bo wczesniej jest w porządku.
Rekomendowane odpowiedzi