WiJa Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Nie wiem czy dobro jest tylko takie ludzkie potrzebne i nieodzowne wszystkim do szczęścia ale wiem że dobro nie jest do ogarnięcia – czy jest czy nie jest istotą czy bezmiarem i wiem że jest do przesady – zresztą jak wszystko ale wszystkim nie da się zastąpić jednego tym bardziej więc wszystkimi ludźmi – jednego człowieka dobrego dla łotrów i dobrego dla dobrych.
Stefan_Rewiński Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 WiJa, dałaś kazanie, a gdzie poezja?
WiJa Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W Twoim wierszu.
Rachel_Grass Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 bardzo, ale to bardzo słabe. i coś czuję przemądrzałego Autora, niestety. zamiast usiąść do współczesnych i czerpać wzorce, i podziwiać, to się bohomazy tworzy. w każdym razie obok wiersza nie leżało.
MARIUSZ RAKOSKI Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 I Bóg dla niewierzących, Nie-Bóg dla wierzących, Zło dla Dobra, Dobro dla Zła, I Pies dla Kota, Kot dla Psa. Jasne, nie można dogodzić Każdemu. Dla mnie pomyłka, myśl jakaś nielogiczna jest (bo nie musi być logicznie), ale kompozycja jest nie do przyjęcia. Pozdrawiam Mario :::)
H.Lecter Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Początek to mętne mędrkowanie a szkoda, bo końcówka : wszystkim nie da się zastąpić jednego tym bardziej więc wszystkimi ludźmi – jednego człowieka dobrego dla łotrów i dobrego dla dobrych. ...warta jakiegoś sensownego wprowadzenia.
janusz_pyzinski Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2010 pisałem już wielokrotnie-to nie jest poezja na ten dział
Bernadetta1 Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2010 słabo...Pan/Pani sie uparł na ten dział?:)pozdr.
f.isia Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. gdyby nie czy-po-czyczność, która daje niejaki efekt tszypotszyczności, byłabym nawet skłonna zakupić... ;)
Leszek_Nord Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Wiersz jest tak napisany, że prowokuje do poprawiania. Ja się nie czuję na siłach. Coś w nim jest ale ledwo widoczne w krzakach. Trzymam kciuki. Pozdrawiam. Leszek.
Tali Maciej Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2010 nic nie znalazłem w tym tekście dla siebie niestety pozdr
Rekomendowane odpowiedzi