Michał Gomułka Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Patrzę na nas - znowu zjednani z serca umyka wroga ociemniałość po twarzach nie słysząc wzruszenia kocham się w chleba powszedniego błaganiach znowu skaleczona historio, odwagi głosisz z niebios roztrzaskanych i płączą Ci, co nie umarli nie sądząc losów, czy warunkowań płaczą, bo z piersi chcieli dla piersi nadać sensu biegunowym spojrzeniom dążności z honorem bracia w Bogu, w Duchu Jego Miłości trwajmy. Przeszłość odeszła. W Niezapomnienie. w pamięci wiara - cud - przemienienie *W Dniu Tragedii Narodowej.
Ela_Ale Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Z niedowieżaniem chylę głowę w skupieniu i podpisuję się pod wierszem pięknym, refleksyjnym, trudnym jak smutek. E.
Gość Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Trudno uwierzyć, że drzewo wyrosło na trasie lotu i spowodowało oderwanie części ogonowej samolotu prezydenckiego! Smutek, bezsilnosć i pytanie - DLACZEGO?
Michał Gomułka Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Dziękuję Elu, dziękuję Eugeniuszu za odwiedziny. Myślę, że jesteśmy razem, czy w tym liryku, czy w innym, ale z tą samą ideą, bólem, żalem, ale i nadzieją.
Ela_Ale Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2010 WieRZę, że, mnie, purystce, tak okropny błąd p.t. niedowieŻanie przytrafił się z powodu nieuwagi wywołanej silną emocją (eeee... tam, popłakałam się !) i z nadzieją oczekuję wybaczenia. Szczególnie dziękuję Tobie, Eugeniuszu za zwrócenie uwagi i biję się w piersi. Michale, Ciebie przepraszam, że to Twój niecodzienny wiersz dostał tak felerny komentarz, lecz treść jest czysta. Przepraszam. E.
Michał Gomułka Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Coś Ty. Nie ma problemu. Czytając go przechwyciłem treść. Ja również z emocją... Jestem po uroczystej mszy św. Może to od rzeczy tak pod lirykiem... A odnośnie czystości językowej, niezmiennie należy o nią dbać. W każdym aspekcie. :-)
Epamidondas Wyrywny Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Chyba nie tak. Nie tylko boski to znak! Zginęli, bo o bezpieczeństwie zapomnieli.
Michał Gomułka Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Miło że czytasz, szkoda, że bez zrozumienia. Nie pisałem o znakach... Zupełnie na tej kwestii się nie koncentrowałem.
Rekomendowane odpowiedzi