Kornelia Zawrzykraj Opublikowano 17 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 W lustrze widzę twarz Jest jednak bez twarzy Bezmyślna i nic nie wyrazi Nie wyzna, bo nie rozważy Spokojna, choć bez słońca Niezrozumiała, bo niewiedząca Zwyczajna, choć bez wytchnienia Wyrazu swego nie zmienia Bez pąka czy choćby kiścia Cała w uschniętych liściach Z marzeń się otrzepała A może je zapomniała Może zgubiła przed rzeką W której wiry wskoczyła W tej tafli się zatopiła Gdzie czucie sprawą daleką I płynę tą dziwną rzeką Choć chcę w przeciwną stronę A ludzie niby w obronę W jej głębię mnie wciąż wleką A było to oszczerstwo Bo sama zmoczyłam nóżkę Za którą wpadła druga A za nią cała struga Odbiła chcąc widzieć wróżkę By lustro stare zbiła I ten dawniejszy obraz Razem z nim zagubiła Nie oprę się prądom rzeki A tamten świat daleki I nie ma też tej wróżki Dla której moczę nóżki Zgubiłam cię natchnienie Lecz zamiast ruszyć w drogę By znaleźć to wrażenie Ja popadłam w wygodę Samego tylko istnienia Bez tożsamości tworzenia
Roman Bezet Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 Kornelio, a co z tymi mostami? jeszcze nie wybudowałaś, że musisz wpław? :D Coś z natchnieniem rzeczywiście: ciekawie (w środku), ale ze starymi makijażami (po wierzchu). Coś tam siedzi - może próbuj jeszcze raz (ale jak już skończysz te roboty polowe ;) pzdr. bezet
Rekomendowane odpowiedzi