Baba_Izba Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2010 zatarły się daty rysy twarzy niechciane nadzieje odrzucone jak nieprzydatne sprzęty znajduję ślady chwil gdy zabrakło tchu aby doznać mocniej odwagi by uwierzyć okazać łatwiej kłamstwem wyzbyć się strachu uwolnić uciec niż spojrzeć za siebie … nie wszystko stracone co roku kwitnie stara jabłoń wracają szpaki i twoje wołanie w kręgach pamięci cofają
krzysztof marek Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2010 ciekawie Babo, można podumać przy Twoim wierszu. dobrze że wiersz daje nadzieję i nie wszystko stracone. pozdrawiam świątecznie!
Jacek_Suchowicz Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2010 oj Babo Babo! co roku kwitną jabłonie stare i sad choć młody płatkami smyra latem owocu jest ponad miarę więc kto,to wszystko wiosną zapyla :))) pozdrawiam Jacek
Alicja_Wysocka Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Trafna diagnoza po rezonansie. Rzeczywiście, czas cofnąć można tylko w pamięci i wtedy dwa nakładają się na siebie, teraźniejszy z przeszłym. Bywa, że to trochę boli i oczy łzawią. Jabłoń jest taka sama ale my już nie. Została cenna fotografia w postaci wiersza na jedwabistym papierze. Serdeczności Babo :)
Baba_Izba Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miło mi, że można podumać, to znaczy, że w jakiś sposób przemawia nie tylko do autora, dziękuję, moc życzliwości - baba
Baba_Izba Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zapylają: wiaterek, skrzydełka i nóżki, zapylają kochane, ogrodowe duszki, krasnoludków źdźbła trawki w pupeńki smyrają, powłaziły na drzewka i i też zapylają! Dziękuję, za obecność i wierszowany komentarz, pozdrawiam serdecznie - baba
Baba_Izba Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Piękne słowa Alicjo! Nie tylko Twoje wiersze, ale i komentarze umiesz ubrać w poezję. Tak, trochę czasem boli, ale jest i o czym powspominać. Dziękuję ślicznie, serdeczności z uściskami - baba
Tomasz_Biela Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2010 zgrabne przypominanie ran i blizn które w nas zamieszkują i proszą o renowację a czasami nawet o remont kapitalny / tomek
Baba_Izba Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ano, a niektóre pozostają i z czasem nawet zdobią to i owo. Dziękuję Tomku, hej - baba
Oxyvia Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Wspomnienia z roku na rok coraz bardziej bolą, a jednak coraz częściej pragniemy do nich wracać... Ładny wiersz, taki "odrodzeniowy" - bo znów wiosna i wracają wszystkie dawne wiosny. :-)
Baba_Izba Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie jestem pewna jak inni, ale mnie wraz z upływem czasu, coraz częściej zadziwia: jak to było wszystko dawno i niedawno zarazem! Tak, znów wiosna i kolejne kręgi otwierają się i zamykają, przypływy i odpływy - jak fale. Dziękuję za obecność i miły komentarz, z sympatią - baba
Dorota_Jabłońska Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W moim odbiorze remont wiersza zamknąłby się na słowie "cofają". Serdeczne wiosenne ;)
Baba_Izba Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W moim odbiorze remont wiersza zamknąłby się na słowie "cofają". Serdeczne wiosenne ;) Dziękuję Doroto, trafne spostrzeżenie, taki skrót daje większą głębię puenty, bardziej nawiązuje do poprzednich wersów. Serdeczne dzięki, skorzystam z radością, również - baba
Fly Elika Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Dodajesz babo koksu niekiedy z tym cofaniem, to ładnie ujęta myśl w gronie i kręgu Pozdrawiam
Grażyna_Kudła Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2010 ja już tylko tak na chwilkę, żeby nie obudzić Autorki, tylko powdychać przed snem kwiat jabłoni... urzekły mnie już na warsztacie pozdrawiam serdecznie Grażyna :)
Magda_Tara Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Izo Babo w W !!!!!!!! to samo, tak krótko, bo na stojąco świetny, wspaniały wiersz :D :*
teresa943 Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2010 wspominanie jak bumerang...na starej jabłoni wciąż "żyje i kwitnie"; czasami trudno umiejscowić w czasie, niby tak dawno a jednak...jakby wczoraj; piękny wiersz Izo :):) serdecznie i ciepło pozdrawiam - Krysia
Baba_Izba Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję, staram się jak mogę, ale sama wiesz, że wątpliwości ma się zawsze. Serdecznie pozdrawiam - baba
Baba_Izba Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję, Nocny Marku, również za ponowne czytanie, serdeczności nieustanne - baba
Baba_Izba Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki Madziu, ja w przelocie, miło mi, ściskam - baba
Rekomendowane odpowiedzi