Michał Gomułka Opublikowano 17 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2010 Coś, co mnie jeszcze bardziej rozczula, to Ty. Ty... w blasku poszarpanych tryli, w zwiewnej szacie, puklami rozrzuconymi na kruchych ramionach; miękką melodyczną skórą. Poskromienie złośnicy, schludna forma o radosnym spojrzeniu, zdystansowana, wypełniona, piękniejąca opanowaniem z każdym przebiciem oporu czarno-białych tafli Obdarzona talentem pobudzonym setkami godzin płaczu, samotności, wymodlenia twardej, nieustępliwej miłości o tak! Twardej, lecz przez to najczulszej na świecie i oczy zamykasz. Ja z Tobą; milknę przybrzeżnie ostawiwszy wszystko. Pasje i wielkie tęsknoty, boś spełnieniem ich dobra; źródłem przesuwanych we wszystkich kierunkach elementów mozaik wczesnochrześcijańskich o oddaniu pewnym, jedynym. Moim.
piotr marcin Opublikowano 17 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2010 Mnie się jak najbardziej podoba-fajne środki wyrazu, piękny romantyzm, pozdrawiam.
Michał Gomułka Opublikowano 18 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2010 Dzięki. To ta siła emanująca od klawesynistki... Miałeś okazję doświadczyć inaczej niż w tym liryku? Chodzi oczywiście o rzeczywistość, bardziej grę niż słowo. :-)
piotr marcin Opublikowano 18 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2010 Coż, czasem doświadcza się inaczej...
Gryf Opublikowano 18 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2010 Witaj Michale, kolejny piękny i dobrze pisany utwór. Czemu tak żadko tu jesteś, a do mnie to już wcale nie zaglądasz. Pozdrawiam, Janek
Michał Gomułka Opublikowano 20 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2010 Janku, do Ciebie zaglądam. Może nie zawsze komentuję, ale zaglądam i czytam. Wiesz, poprawię się. Znajdę ową siłę i poprawię się. Dzięki za pamięć, to wspaniałe wiedzieć, że jest się oczekiwanym. Myślę, że powinniśmy również wkrótce pomyśleć o kontynuacji naszego dzieła dotyczącego awiacji...
Rekomendowane odpowiedzi