Pan_Biały Opublikowano 13 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2010 nie da się zapomnieć widoku życia cieknącego śladem przechodnia w skrzyżowaniach, rondach i obwodnicach mijamy się na rogu syndromu człowieczeństwa nie uczą w szkole rodzisz się lub torturują cię w łonie śmierć się nie afiszuje przemijanie schodzi do podziemi i staje się szczurem z IQ poniżej średniej krajowej w syfie i melancholii bycie niewidzialnym emanuje ciepłem bliskości Atlantyda jest w nas ukryta, ale nie odkryta
łysy taytanczyk Opublikowano 13 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2010 A pan Biały zaskakuje. Bardzo tak lirycznie i z zadumą. Dobrze. Zdrówka!
Fly Elika Opublikowano 13 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2010 bardzo ciekawy tekst, aż zbladłam, mam nadzieję, że to nie posłuży za autousprawiedliwienie pozdrawiam serdecznie
Pan_Biały Opublikowano 14 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zaskakuje? to dobrze;) dzięki za ciepły odbiór pozdrawiam r
Pan_Biały Opublikowano 14 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. chyba jeszcze nie czas się usprawiedliwiać;) dziękuję za b. ciekawy i zarumień się znów;) pozdrawiam r
Magda_Tara Opublikowano 14 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2010 czytam po raz kolejny nie mogę jeszcze wrócę nie pozwala odejść i znowu jestemAtlantyda jest w nas ukryta, ale nie odkryta i może to jest odpowiedź na pytanie po co...? strasznie dobry wiersz, R wywaliłabym przecinek przed ale, skoro nigdzie nie ma :))
Jadwiga_Graczyk Opublikowano 14 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2010 Bez komentarza - świetnie. Gratuluję. Pozdr.
Baba_Izba Opublikowano 14 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2010 Całość mi się podoba, ciekawe przemyślenia, wiersz dobrze napisany, choć nie rozumiem co Autor chciał wyrazić przez: "życia cieknącego śladem przechodnia". Pewnie to wina przedwiośnia. Serdecznie pozdrawiam - baba
Fly Elika Opublikowano 14 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2010 Babo tyj, tyj się, zapadło się się trochę lądu a człowiek bardziej głupieje niż małpa,
bazyl_prost Opublikowano 14 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. eliko zastanawiam się co to dla ciebie jakość życia
bazyl_prost Opublikowano 14 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to pewnie teoria humoralna albo inne licho
Pan_Biały Opublikowano 14 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki Mag za powroty i w ogóle pozdrowienia r
Pan_Biały Opublikowano 14 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję :) pozdrawiam r
Pan_Biały Opublikowano 14 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. maszerując co rano z psem tak sobie patrzę na te ślady cieknące przechodniami i ich pozostawione życie, może to z tego taki zlepek słów;) dziękuję za dobre słowo pozdrawiam r
Pan_Biały Opublikowano 14 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to pewnie teoria humoralna albo inne licho może hormonalna bo licho nie śpi
Fly Elika Opublikowano 15 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. eliko zastanawiam się co to dla ciebie jakość życia "Zdrowe powietrze, zdrowa woda, słońce na błękitnym niebie i normalna 'atmosfera'" :-) Tu jej nie ma, chociaż czasem bywa, może będzie częściej. Poeta to napewno nie Ten, kto pisze wiersze zaraz po innych wierszach tu opublikowanych, Poeta nie uzależnia swoich myśli od przed chwilą przeczytanych, ani nie siedzi nad kimś jak kat, ponieważ dąży do wolnej dobrej myśli. I tutaj niestety, wiem, że życie niekiedy bywa przykre i smutne; jednak mam wrażenie, że pewnych piszących nie powinno tu być, tzn. jeżeli są to nie powinni pisać, ani komentarzy, ani utworów: Te osoby to przeżarci złem i zawiścią z powodu dobrego słowa drugiej osoby. Kim oni mogą być (?) myślę, że przykładowo to może być : bezdzietna stara panna, mająca pretensje do całego świata, stary dwulicowy złośliwy kawaler, byli nauczyciele szkoleni na wybicie wolnych myślą jednostek, pokręceni psychotropowo psycholodzy, a z nich inni psychotropowi, inni upierdliwcy lubiący rozsiewać złą atmosferę, Na to nie da się nie reagować, a co gorzej, trudnoto potem odreagować. Powinni mieć dla siebie swój osobny portal, i tam się żreć. Jak im to pomoże, to próbować tutaj. Przepraszam Panie Biały, że wyrażam tutaj trochę rozbudowaną opinię, ale odpowiadam na zadane mi pytanie. Bazylu pytałeś mnie o jakość życia, starałam się odpowiedzieć podstawowo. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi